A Nádland kert és otthon (sz)építő áruházak katalógusa és webshopja.

West Bromwich

West Bromwichról a foci kedvelőinek minden bizonnyal a West Bromwich Albion és Gera Zoltán jut az eszükbe, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya az itt eltöltött közel 8 év alatt mindenki számára emlékezeteset alkotott (olyannyira, hogy 2017-ben beválasztották a WBA történetének legjobb igazolásai közé).

West Bromwichban azonban nem csak a labdarúgó csapat ért el sikereket, hanem mások is. Többek között Pete Rana, aki 1982-ben úgy döntött, hogy bezárja évi 3 millió fontot (kb. 1mrd Ft) hozó korábbi vállalkozását (ami állítása szerint nem vezetett sehová), és infravörös hősugárzók gyártásába kezd.

Tovább olvasom

Az elmúlt hetekben számos fórumon lehetett olvasni a műfű feltételezett rákkeltő hatása miatti riadalomról, például olyan címekkel, hogy „Gyilkos focipályák: százával szedik áldozataikat!”, vagy hogy „Mintegy 30 műfüves pályát zártak be Hollandiában a rákveszély miatt”. A kérdés a mi cégünket is közvetlenül érinti, hiszen 2015 óta a világ egyik vezető műfű gyártó cégének termékeit forgalmazzuk Magyarországon. Éppen ezért igyekeztünk utánajárni, hogy a mi műfüveink vajon mennyire lehetnek károsak a vásárlók egészségére?Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Amikor az ember a gyermekének szeretne vásárolni bármit is, gyakran kerülhet a bőség zavarába. Nincs ez másként a játszótornyok, vagy játszóvárak esetében sem. Ezzel az írással abban szeretnénk Önnek segíteni, hogy az idei trendek alapján melyek a leginkább közkedvelt típusok. Elöljáróban annyit még érdemes megjegyeznem, hogy a lista összeállításánál kicsit fájó szívvel kellett megállapítanom, hogy több nagyon klassz játék is lemaradt róla, tehát választás előtt érdemes körülnézni azért a teljes kínálatunkban, mert lehet, hogy Ön éppen azok között fogja megtalálni „az igazit”. Lássuk hát a listát!

Jungle Gym Cottage játszótér Boat modullal

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Szerző: Kovács István

A műfű simogatás ma olyan szokás lett, mint amikor az akciós dinnye megérkezik az áruházba: jönnek a vevők, és mindenki elkezdi bőszen kopogtatni őket nagy szakértelemmel. Mivel mindenki kopogtatja, ezért senki nem akar butának tűnni, de az emberek nagy részének (főleg városban) fogalma sincs, hogy mit kellene hallania.

Ha valaki eljut arra a pontra, hogy teraszára, vagy kertjébe műfüvet szeretne, és meglátja a hatalmas kínálatot, könnyen úgy járhat, mint az egyszeri dinnyevásárló: ha nem tudjuk a döntési szempontokat, marad a műfű simogatása, ami megfelelő ismeret hiányában a dinnyekopogtatással azonos eredményt hoz, tudniillik teljesen bizonytalan kimenetelű...

 Műfű a kertben

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Kovács István

Megérkezett a ReFlex gumitégla család legújabb tagja, a ReFlex Grand. Ahogy a neve is mutatja, ez nem egy szokványos gumilap, hanem méreteivel és tulajdonságaival egyaránt kiemelkedik a tömegből.

Gumilap - ReFlex Grand


Tovább olvasom

Címkék:

Egy éve készült el az első Nádland Kft. által épített iskolakert a budapesti Bornemisza Péter Gimnáziumban. A projekt különlegessége, hogy az iskolakert tervezésében és megvalósításában fővédnökként részt vett dr. Bálint György, azaz a TV-ből jól ismert Bálint Gazda. Az iskolakert átadását követően 3 szakpedagógus kiképzése kezdődött meg, akik elsősorban természetismeret órán kezdték el használni külső osztályteremként az iskolakertet, a pedagógusokkal folyamatos a konzultáció.

Balint-Gyorgy-iskolakert

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

A gumilap gyártás egy érzékeny műfaj, sok tényezőre oda kell figyelni, hogy a legjobb minőségű lapok jöjjenek ki a gyártóüzemből. A nagy volumenű gyártásból időről-időre kikerülnek másod- és harmadosztályú termékek, amik hónapok alatt szépen össze tudnak gyűlni a raktárunkban. A legtöbb ilyen értékcsökkent gumilap használati értékét tekintve teljesen megegyezik az első osztályú lapokkal, csupán esztétikai hibák találhatók rajtuk.gumilap-ertekcsokkent

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

Év vállalkozója díj

2015.12.17. 10:35

2015 év végén nagy megtiszteltetésben részesültünk: A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége) Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015. november 27-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A Best Western Hotelben megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője lett, aki 2015. Év Vállalkozója díjban részesült.

Vosz-atado


Tovább olvasom

Jónéhány éve szokásunkká vált, hogy meglátogatjuk a tevékenységünkhöz kapcsolódó legjelentősebb nemzetközi kiállításokat. Legfőbb célunk ezzel, hogy a Vásárlóink számára el tudjuk hozni az új trendeket, fejlesztéseket, és a legjobb beszállítókkal tudjunk szerződni, hogy a legjobb termékek közvetlenül, a lehető legalacsonyabb költségek mellett el tudjanak jutni a magyar vásárlókhoz is. Múlt héten Kölnben jártunk az FSB kiállításon, ahol középpontban a játszóterek, sportpályák, gumiburkolatok és egyéb kapcsolódó termékek állnak.

Tovább olvasom

Nádland az OMÉK-en

2015.09.25. 11:17

Meghívó

omek2015Szeretettel meghívjuk hétvégén a Hungexpo területén rendezett OMÉK kiállításra! A Nádland Kft. standja az A pavilonban, a Budapest régió területén található.

Mi már szerda óta kint vagyunk, és tanúsíthatjuk, hogy az OMÉK remek program nem csak a mezőgazdasági, vagy élelmiszeripari szakemberek számára, hanem családok számára is. A kiállításon számos kiállítónál van lehetőség minőségi élelmiszerek, illetve egyéb termékek vásárlására is, valamint rengeteg családi program is várja a látogatókat.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A műfű kertbe való telepítése némileg hasonlít a gyepszőnyegezéshez, de van néhány fontos eltérés. Nézzük a fő lépéseket vázlatosan:

mufu-telepites


Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

taishan-műfűAkármennyire is szeretjük a természetes élővilágot, szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a műfű használata egyre inkább terjed világszerte és hazánkban is. Ez abból is látszik, hogy már a Nádlandban is felütötte a fejét a műfű, pedig mi mindig is notóriusan a természetes anyagok használatának a hívei voltunk.

Mi lehet a döntés hátterében, ami miatt egyre többen választják a műfüvet az élő gyep mellé, vagy akár helyette?

A következő néhány sorban összegyűjtöttük azokat a jellemző érveket és ellenérveket, amik a műfű lakossági használatának megfontolásakor általában előkerülnek.

Ismerje meg a műfű használatának előnyeit és hátrányait!

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Szerző: Istvan Kovacs

taishan-műfűHa ez a név első hallásra most még nem mond semmit, biztosíthatom, hogy ez csak egy átmeneti állapot. A Taishan Sports ugyanis a közelgő 2016-os Rio de Janeiro-i Olimpia egyik legnagyobb beszállítója.

Tovább olvasom

kutya_salbanÁltalános iskolában történt egy megrázó dolog, amire a mai napig emlékszem. Körülbelül 8-9 éves lehettem, amikor egyik osztálytársam azzal a hírrel jött be reggel, hogy a kutyájuk megfagyott – de nem is akárhogy.
Különösen hideg időszak volt, -20°C körüli éjszakai hőmérsékletekkel. Elmondása szerint a kistermetű kutyus, szegény, éjszaka megszomjazott, inni akart, és reggel úgy találtak rá a megfagyott tetemre, hogy a nyelve hozzá volt ragadva a vizes tálkához.
Azóta is gondolkodom rajta, hogy vajon tényleg hozzá tudott-e fagyni a tálhoz a kutya nyelve, vagy valami más volt a gond, de hogy megfagyott, az tény.

A gazdái nyilván nem tudták, hogy csupán néhány ezer forintos beruházással elektromos fűtőkábelek segítségével bármilyen kültéren futó vízvezeték, vagy állatitató egyszerűen fagymentesíthető. Lássuk, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre:

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Kültéri párahűtés

2014.05.23. 16:52

Hobby teraszhűtés, személyi hűtés, párahűtés: kellemes hűsítő a rekkenő hőségben

Rekkenő hőségben forgalmas belvárosi vagy vízparti helyeken ma már megszokott látvány, hogy a vendéglátósok párahűtés által teremtett kellemesen hűs mikroklímával igyekeznek minél több vendéget magukhoz csábítani.

A párahűtés jótékony hatásait és kedvező üzemeltetési költségeit felismerve ma már helyenként közterületeken is találkozni lehet úgynevezett párakapukkal, amik a járókelők felfrissülését szolgálják. De mi a helyzet a magánkertekkel? Vajon magánszemélyek számára is elérhető egy ilyen berendezés telepítése?

orbit párahűtésTovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

bambusz-postaladaA bambusz egy nagyon érdekes és izgalmas alapanyag de ahhoz, hogy igazán szép munkát lehessen készíteni, komoly odafigyelés, és némi előismeret szükséges, mert a mi klímánkon egész máshogy viselkedik, mint az eredeti élőhelyén. Az alapanyag beszerzése, tárolása, előkészítése, feldolgozása és beépítése során is okozhat meglepetéseket. Ügyes kivitelezéssel azonban egészen különleges egzotikus hangulatot sugároz, és ha megfelelő érzékkel kombináljuk kő és fa alapanyagokkal rendkívül tartós és esztétikus szerkezeteket kaphatunk.

Tovább olvasom

A kerti árnyékolókról távirati stílusban - mi mire jó?

Tovább olvasom

A már sokat hivatkozott kertészkedési szokásokat vizsgáló felmérésből az derül ki, hogy a kert tulajdonosok legnagyobb része azért átlépi az évi 10000 Ft-os lélektani határt, vagyis mondhatjuk, hogy havonta legalább egy gyorséttermi menü árát feláldozzák kertjük szépítésének oltárán.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

Minden hetedik kertből lopnak

2013.04.26. 15:39

 

Így kertészkedtek Ti - közvélemény kutatás a hazai kertészkedési szokásokról

Alig költenek a magyarok a kertjükre
Budapest, 2013. április 10. - Alig költünk a kertünkre: a kerttel rendelkezők több mint fele mindössze 10 és 50 ezer forint között áldoz kertészkedésre egy évben - többek között ez derült ki a Magrathea kertépítő cég kertészkedési kutatásából.

 


Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

korhadt cölöpTalán mindannyian emlékszünk még a régi, kőszénkátrányolajjal tartósított bükkfából (északi országokban fenyőből) készült vasúti talpfákra, amelyek némelyike talán akár száz évig is teljesített szolgálatot. Hogy lehet mégis az, hogy ma, a fejlettebb technológia korában a barkácsáruházban vásárolt telített fenyő ágyásszegélyek 2-3 év alatt tönkremennek, pedig még vonat sem jár rajtuk...

Nos időben 2004-ig kell visszamennünk, amikor is az Európai Unió végleg betiltotta a régi, de hatékony korhadásgátló szerek használatát. Az új, környezetbarát alternatívákról azonban hamar kiderült, hogy hatásuk sokkal gyengébb, emiatt sok kerítésoszlop, ágyásszegély, támfal és egyéb talajjal érintkező faanyag néhány év alatt teljesen elkorhad.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

A különböző hintákfészekhinta manapság mindenhol megtalálhatóak, mondhatni, szerves részét képezik a kultúránknak. Gyermekeink hintázhatnak a parkokban, játszótereken, a bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az egyértelmű, hogy a gyerekek nagyon élvezik, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy a hintázásnak sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és miután kifáradnak könnyebb őket elaltatni...

 

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Életmód Szerző: Kovács István

Itt a Nádlandban annyira megszoktuk a nádszövetek látványát, hogy már nem is mindig jut eszünkbe milyen hasznos termék is tud lenni! Az alábbi levél ma érkezett az ügyfélszolgálatunkra, pont, amikor az árnyékolókról akartam írni (ez nem marketing fordulat, tényleg így volt): „A nádszövetet kibontottuk és felszereltük: terasz árnyékoló tető lett belőle. Nagyon jó minőségű árut küldtek: a nádak szépek, épek, fejtől-lábtól sűrűn szőve. A drót erős és reméljük tartós is. Sokkal erősebb és jobb, mint amit eddig bárhol vásároltunk. Biztos, hogy hosszabb ideg is kitart majd, mint az eddigiek.”

Tovább olvasom

„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Tovább olvasom

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

Mi az a táblás fakerítés?

Az utóbbi években nálunk is egyre divatosabbá váltak az úgynevezett táblás, lamellás, vagy palánkkerítések. Ezek a kifejezések igazából egy termékcsoportot jelölnek, amelyek közös jellemzője, hogy előre elkészített, általában 180x180 cm méretű kerítéstáblákat kell érteni alattuk. Ezeket a kifejezéseket a továbbiakban szinonimaként használom. Többnyire telített (impregnált) borovi, vagy luc fenyőből készülnek, és különböző anyagvastagságokban, illetve mintázatokkal kaphatóak...

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

Képriport: Garden Expo 2012

2012.03.27. 2:19

Az alábbi Nádland termékekkel találkozhatott:

Mensa Heating elektromos teraszfűtés az asztal lábába építve! 

Reflex ütéscsillapító burkolatok

Bounce - A lebegőfotel 

Neoz exlusive lámpák

Heatstrip - A modern és innovatív hősugárzó

+ A Blikk Nők Otthon és Kert magazin standját a Nádland is segített felépíteni.

 

 

 

Volt már Önnel is úgy, hogy mikor a tél vége felé kicsit kisütött a nap, rögtön úgy érezte, hogy már eljött a nyár?

Ilyenkor az ember rögtön kedvet érez kissé lezserebben öltözni (unjuk már a nagykabátot), szabadtéri programokat tervezni. A hosszú téli bezártság után jól esne egy kicsit a szabadban lenni, kiülni a teraszra beszélgetni, áthívni a barátokat, meginni egy üdítőt, sütögetni valamit. A kellemes tavaszi szellő is hívogat, de hogy őszinték legyünk, a szabadban való ücsörgéshez még sajnos túl hideg van...

Tovább olvasom

Magyarországon is egyre inkább kezd elterjedni a télire kirakott madáretetők használatának kultúrája, ami nagy segítséget jelent a szárnyasoknak, amikor nem csak ők, hanem a mínuszok is repkednek és vastag hó borít mindent. Téli időben a hálásan csipegető madarak barátságos hangulatot teremtenek a kertben. Az azonban keveseknek jut eszébe, hogy sok madárnak (például költözőmadarak) a téli élelemszerzés mellett a fészekrakás is nagy kihívást jelent...

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs