A Nádland kert és otthon (sz)építő áruházak katalógusa és webshopja.

Elektromos fűtőpanel WiFi vezérléssel. Ha értenék az elektronikához, és lenne nekem is egy évi többszázezer fűtőpanelt készítő gyáram, akkor valószínűleg már megcsináltam volna 5 évvel ezelőtt. Hiszen ma már a villanykörte színét is WiFi-ről vezéreljük, akkor a fűtésünket miért ne?! De sajnos nem értek hozzá, és nincs gyáram, ezért várnom kellett, méghozzá türelmesen. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy végre van olyan gyártó, aki eljutott odáig, hogy ezt megvalósítsa, ráadásul nem más, mint az általunk képviselt Adax.

Adax Neo Wifi termosztát

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A Nádland Kft. is elnyerte a Fogyatékosság Barát Munkahely címet

Évről évre nő a Fogyatékosság-barát Munkahely címre pályázó cégek száma, idén huszonnyolc munkáltató vehette át az elismerést. A díjat azok a munkaadók kaphatják meg, amelyek nyitottak a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására, és folyamatosan fejlesztik a toborzásukkal, foglalkoztatásukkal és megtartásukkal kapcsolatos gyakorlatukat.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Az elmúlt hetekben számos fórumon lehetett olvasni a műfű feltételezett rákkeltő hatása miatti riadalomról, például olyan címekkel, hogy „Gyilkos focipályák: százával szedik áldozataikat!”, vagy hogy „Mintegy 30 műfüves pályát zártak be Hollandiában a rákveszély miatt”. A kérdés a mi cégünket is közvetlenül érinti, hiszen 2015 óta a világ egyik vezető műfű gyártó cégének termékeit forgalmazzuk Magyarországon. Éppen ezért igyekeztünk utánajárni, hogy a mi műfüveink vajon mennyire lehetnek károsak a vásárlók egészségére?Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A műfű simogatás ma olyan szokás lett, mint amikor az akciós dinnye megérkezik az áruházba: jönnek a vevők, és mindenki elkezdi bőszen kopogtatni őket nagy szakértelemmel. Mivel mindenki kopogtatja, ezért senki nem akar butának tűnni, de az emberek nagy részének (főleg városban) fogalma sincs, hogy mit kellene hallania.

Ha valaki eljut arra a pontra, hogy teraszára, vagy kertjébe műfüvet szeretne, és meglátja a hatalmas kínálatot, könnyen úgy járhat, mint az egyszeri dinnyevásárló: ha nem tudjuk a döntési szempontokat, marad a műfű simogatása, ami megfelelő ismeret hiányában a dinnyekopogtatással azonos eredményt hoz, tudniillik teljesen bizonytalan kimenetelű...

 Műfű a kertben

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Kovács István

Év vállalkozója díj

2015.12.17. 10:35

2015 év végén nagy megtiszteltetésben részesültünk: A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége) Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015. november 27-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A Best Western Hotelben megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője lett, aki 2015. Év Vállalkozója díjban részesült.

Vosz-atado


Tovább olvasom

A Nádland is AngelHand lett

nadland-laha2015 novemberétől a www.nadland.hu webáruház is csatlakozott a világszerte kibontakozóban levő LAHA mozgalomhoz. A LAHA (Love All, Help All) egy non-profit alapítvány, amely egy internetes adományozó felületen keresztül támogatja a támogatástudatos vásárlás elterjedését.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Nádland az OMÉK-en

2015.09.25. 11:17

Meghívó

omek2015Szeretettel meghívjuk hétvégén a Hungexpo területén rendezett OMÉK kiállításra! A Nádland Kft. standja az A pavilonban, a Budapest régió területén található.

Mi már szerda óta kint vagyunk, és tanúsíthatjuk, hogy az OMÉK remek program nem csak a mezőgazdasági, vagy élelmiszeripari szakemberek számára, hanem családok számára is. A kiállításon számos kiállítónál van lehetőség minőségi élelmiszerek, illetve egyéb termékek vásárlására is, valamint rengeteg családi program is várja a látogatókat.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Múlt héten Szász János kollégámmal Münchenben jártunk az Intersolar kiállításon, ami a napenergia hasznosítás iparág legnagyobb európai találkozója.

Napelem forgalmazóként fontosnak tartjuk, hogy mindig képben legyünk a legújabb trendekkel, fejlesztésekkel, hiszen meggyőződésünk szerint a magyar felhasználók is megérdemlik, hogy az értékesítők a legmagasabb szintű felkészültséggel rendelkezzenek.

 

Nos, a standok megtekintése és a kiállítókkal való beszélgetések során az idei évben a következő fő trendeket figyeltük meg:

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Ulica Solar napelemek: nekünk bevált

jaszberenyi-front-nadlandEgy éve írtam arról, hogy mielőtt belevágnánk a napelem rendszerek nyilvános forgalmazásába és telepítésébe, saját magunk szerettük volna tesztelni az általunk kiválasztott termékeket (Napelem rendszer a Nádlandban). Ez azért volt fontos számunkra, mert egyszerűen tisztességtelennek éreztük volna ilyen komoly beruházásba belevinni az ügyfeleinket úgy, hogy magunk nem vagyunk megbizonyosodva 100%-ig a rendszer minőségéről és hatékonyságáról.

 

Nos, épp tegnap volt egy éve, hogy a Nádland Pest áruházban elindult az Ulica Solar napelem rendszer energiatermelése, és örömmel jelenthetem, hogy nem csalódtunk.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Kültéri párahűtés

2014.05.23. 16:52

Hobby teraszhűtés, személyi hűtés, párahűtés: kellemes hűsítő a rekkenő hőségben

Rekkenő hőségben forgalmas belvárosi vagy vízparti helyeken ma már megszokott látvány, hogy a vendéglátósok párahűtés által teremtett kellemesen hűs mikroklímával igyekeznek minél több vendéget magukhoz csábítani.

A párahűtés jótékony hatásait és kedvező üzemeltetési költségeit felismerve ma már helyenként közterületeken is találkozni lehet úgynevezett párakapukkal, amik a járókelők felfrissülését szolgálják. De mi a helyzet a magánkertekkel? Vajon magánszemélyek számára is elérhető egy ilyen berendezés telepítése?

orbit párahűtésTovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Napelem rendszer a Nádlandban

2013.08.02. 15:55

A Nádland napelem rendszere és a középkori szakácsok

Régen a királyok mellett a szakács és a pohárnok voltak a legkomolyabb bizalmi pozíciók, amit nem tölthetett be akárki. Hogy miért? Nos a válasz a következő:

 


Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Autókozmetika

2013.07.19. 12:42

Mi köze egy autókozmetikának a Nádlandhoz?

A termékeinkből fakadóan, valamint amiatt, hogy üzleteink földrajzilag kissé kívül esnek a belváros forgatagától, vásárlóink nagy része autóval érkezik hozzánk. Egy lakásfelújítást, vagy a tavaszi-nyári kertészkedés beszerzési műveleteit sokszor megsínylik ezek a szép autók, hiszen a szállítások során nem várt szennyeződések kerülhetnek például a kárpitra.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Minden hetedik kertből lopnak

2013.04.26. 15:39

 

Így kertészkedtek Ti - közvélemény kutatás a hazai kertészkedési szokásokról

Alig költenek a magyarok a kertjükre
Budapest, 2013. április 10. - Alig költünk a kertünkre: a kerttel rendelkezők több mint fele mindössze 10 és 50 ezer forint között áldoz kertészkedésre egy évben - többek között ez derült ki a Magrathea kertépítő cég kertészkedési kutatásából.

 


Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A különböző hintákfészekhinta manapság mindenhol megtalálhatóak, mondhatni, szerves részét képezik a kultúránknak. Gyermekeink hintázhatnak a parkokban, játszótereken, a bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az egyértelmű, hogy a gyerekek nagyon élvezik, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy a hintázásnak sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és miután kifáradnak könnyebb őket elaltatni...

 

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Életmód Szerző: Kovács István

Az online vásárlás kockázatai: hogyan kerüljük el?

Ma „A Vásárló” bőrébe bújva szeretnék megosztani olvasóimmal néhány fontos információt az internetes kereskedelemről, saját vásárlói tapasztalataim, illetve kereskedőként szerzett ismereteim alapján.

Ma már ugyanis szinte lehetetlen kihagyni az életünkből az internetes tranzakciókat. Vágjunk is a közepébe a legégetőbb kérdéssel!

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Most meglepetésként álljon itt egy egyszerű kis társasjáték, amit Ön is letölthet, kinyomtathat (vagy akár kézzel is megrajzolhatja a pályát), és már készen is áll arra, hogy elfeledve az év gondjait vidám perceket okozzon kicsiknek és nagyoknak egyaránt a karácsonyi időszakban...

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Furfangosan a fűtéssel!

2012.11.16. 10:43

Egy átlagos háztartás rezsiköltségének legalább a 60-70 százalékát a fűtésszámla generálja. Évente minimum 6 hónapon át fűtünk, így nem mindegy, hogy milyen szokásokat alakítunk ki. Elég csak néhány apróságra odafigyelni, hogy kevesebbe kerüljön az otthon melege...

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Energiahatékonyság, környezettudatos építés az év épületenergetikai rendezvényén

"Érdekli Önt az energiatakarékosság? Házat épít és szeretné energiahatékonnyá tenni azt? Szeretné csökkenteni rezsi költségeit? Látogasson ki a október 17-18-án a CEP® Clean Energy & Passive House Expo-ra, ahol az energiahatékonyság vezető termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg!"
- hangzik a konferencia hivatalos beharangozó szövege.

2012 őszén immár negyedik alkalommal rendezik meg a CEP® Expo-t, ami mára az energiahatékony építészet egyiklegrangosabb hazai eseményévé nőtte ki magát...


Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Sajnos hazánkban nem múlik el úgy fűtésszezon, hogy ne hallanánk szerencsétlenül járt honfitársainkról, akik szénmonoxid mérgezés áldozataivá váltak. Pedig egy kis odafigyeléssel könnyen elejét lehetne venni a tragédiáknak....

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Életünkben először kortárs művészeti programot ajánlunk olvasóink figyelmébe... Lakner Antal nemzetközileg elismert művész egy nagyon érdekes kiállítással jelentkezik a Ludwig Múzemumban. Érdemes ellátogatni, mert ez azon ritka múzeumi kiállítások közé tartozik, amit még a gyerekek is élveznek. Tovább olvasom
Kategória: Életmód Referenciák Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Tovább olvasom

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

A címben szereplő egyik fitneszpark kivitelezését a Nádland kivitelezői csapata követte el. A telepített eszközök a BeFitt Kft által forgalmazott Ibercolmex márkájú spanyol csúcskategóriás parkbútorok, a burkolat pedig a Nádland által gyártott ReFlex gumitéglából készült...

Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Gumiburkolatok Életmód Referenciák Szerző: Istvan Kovacs

A szabadtéri játék jótékony hatásai

Mert fontos, hogy gyermekeink odakint is játszhassanak!

Néha úgy érezzük, mintha csak pazarló időpocsékolás lenne kiküldeni a lurkókat a szabadba játszani. Pedig ez mekkora tévedés! Cikkünk arról szól, mennyi mindennel is járul hozzá a gyermekek egészséges fejlődéséhez a rendszeres szabadtéri játék.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Játszóterek Szerző: Istvan Kovacs
Az alábbi friss és vitamindús saláta remek bármilyen étel mellé köretnek vagy önmagába is harapnivalónak. A Nádland csapatának ajánlásával. Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: István Kovács

A havasi méz titkai

2012.02.06. 11:38

A nyugalmi időszak teendői

Kinek van kedve kitenni a lábát otthonról ilyen hidegben? Inkább egy jó könyvvel meg egy nagy bögre mézes teával bekuporodunk a kellemesen süppedő fotelunkba... kiolvassuk a hetek óta félbehagyott regényt, kint meg csak hadd essen a hó!

Épp egy ilyen estén gondolkodtam el rajta, hogy régen az embernek igen csak meggyűlhetett a baja, ha valami édeset akart enni: Méhkast keresni, majd megpróbálni feltűnés nélkül kiüríteni: Ez bizony embert próbáló feladat! Főleg, hogy mások is pályáznak ám rá!

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Kovács István