A Nádland kert és otthon (sz)építő áruházak katalógusa és webshopja.

West Bromwich

West Bromwichról a foci kedvelőinek minden bizonnyal a West Bromwich Albion és Gera Zoltán jut az eszükbe, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya az itt eltöltött közel 8 év alatt mindenki számára emlékezeteset alkotott (olyannyira, hogy 2017-ben beválasztották a WBA történetének legjobb igazolásai közé).

West Bromwichban azonban nem csak a labdarúgó csapat ért el sikereket, hanem mások is. Többek között Pete Rana, aki 1982-ben úgy döntött, hogy bezárja évi 3 millió fontot (kb. 1mrd Ft) hozó korábbi vállalkozását (ami állítása szerint nem vezetett sehová), és infravörös hősugárzók gyártásába kezd.

Tovább olvasom

Elektromos fűtőpanel WiFi vezérléssel. Ha értenék az elektronikához, és lenne nekem is egy évi többszázezer fűtőpanelt készítő gyáram, akkor valószínűleg már megcsináltam volna 5 évvel ezelőtt. Hiszen ma már a villanykörte színét is WiFi-ről vezéreljük, akkor a fűtésünket miért ne?! De sajnos nem értek hozzá, és nincs gyáram, ezért várnom kellett, méghozzá türelmesen. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy végre van olyan gyártó, aki eljutott odáig, hogy ezt megvalósítsa, ráadásul nem más, mint az általunk képviselt Adax.

Adax Neo Wifi termosztát

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

2016 július első napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet benyújtani a pályázatokat az Otthon Melege Program Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramjára. Ennek keretében akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz lehet jutni. A keret viszont korlátozott, úgyhogy érdemes jó előre elkészíteni a pályázati anyagot. A tájékoztatóból kiderül, hogy a támogatást szigetelő rendszerekre, fűtés korszerűsítésre és megújuló energiaforrások felhasználására lehet elnyerni.

 napelem-otthon-melege

 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Év vállalkozója díj

2015.12.17. 10:35

2015 év végén nagy megtiszteltetésben részesültünk: A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége) Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015. november 27-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A Best Western Hotelben megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője lett, aki 2015. Év Vállalkozója díjban részesült.

Vosz-atado


Tovább olvasom

A műfű kertbe való telepítése némileg hasonlít a gyepszőnyegezéshez, de van néhány fontos eltérés. Nézzük a fő lépéseket vázlatosan:

mufu-telepites


Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

kutya_salbanÁltalános iskolában történt egy megrázó dolog, amire a mai napig emlékszem. Körülbelül 8-9 éves lehettem, amikor egyik osztálytársam azzal a hírrel jött be reggel, hogy a kutyájuk megfagyott – de nem is akárhogy.
Különösen hideg időszak volt, -20°C körüli éjszakai hőmérsékletekkel. Elmondása szerint a kistermetű kutyus, szegény, éjszaka megszomjazott, inni akart, és reggel úgy találtak rá a megfagyott tetemre, hogy a nyelve hozzá volt ragadva a vizes tálkához.
Azóta is gondolkodom rajta, hogy vajon tényleg hozzá tudott-e fagyni a tálhoz a kutya nyelve, vagy valami más volt a gond, de hogy megfagyott, az tény.

A gazdái nyilván nem tudták, hogy csupán néhány ezer forintos beruházással elektromos fűtőkábelek segítségével bármilyen kültéren futó vízvezeték, vagy állatitató egyszerűen fagymentesíthető. Lássuk, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre:

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Domokos Attila

Gyermekeinek minden szülő a legjobbat szeretné. Emiatt a fűtést illetően is rengeteg bizonytalanság van a szülőkben, hogy mi az ideális megoldás csemetéik számára. A gyerekszoba fűtésénél elsődleges szempont, hogy a gyermek egészséges fejlődését elősegítse, ugyanakkor lehetőleg gazdaságos is legyen. Cikkünkben e két szempont figyelembevételével igyekeztünk tájékozódni a kérdésben.Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

Ulica Solar napelemek: nekünk bevált

jaszberenyi-front-nadlandEgy éve írtam arról, hogy mielőtt belevágnánk a napelem rendszerek nyilvános forgalmazásába és telepítésébe, saját magunk szerettük volna tesztelni az általunk kiválasztott termékeket (Napelem rendszer a Nádlandban). Ez azért volt fontos számunkra, mert egyszerűen tisztességtelennek éreztük volna ilyen komoly beruházásba belevinni az ügyfeleinket úgy, hogy magunk nem vagyunk megbizonyosodva 100%-ig a rendszer minőségéről és hatékonyságáról.

 

Nos, épp tegnap volt egy éve, hogy a Nádland Pest áruházban elindult az Ulica Solar napelem rendszer energiatermelése, és örömmel jelenthetem, hogy nem csalódtunk.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A Comfort Heat által biztosított megoldások szemmel láthatatlanok, mivel mindenhol a burkolatok alá kerültek beépítésre, így a modern technológia csendesen meghúzza magát a gyönyörű történelmi épület karakteres vonásai között, miközben a vendégek csak a pozitív hatásait érzékelik: meleg padló, páramentes tükör, csúszásmentes járdák és lépcsők.

 

 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Referenciák Szerző: Kovács István

"Télen a jégcsapok eltávolítása, a hó-eltakarítás, a síkosság-mentesítés jelentős terheket ró a társasházak kasszájára. Nem beszélve arról, hogy mindvégig Damoklész kardjaként lebeg a fejük felett a csúszós, jeges járdák vagy lépcsők okozta balesetek veszélye. Ezért – érthető módon – a hideg közeledtével számos kérdés érkezik hozzánk a közös képviselőktől a témával kapcsolatban." - olvasható a Társasházi Háztartás című, közös képviselők számára íródó szaklapban. A kérdésekre a lapban Szász János válaszolt, aki a Nádland Kft. és a Fut.hu Klub elektromos fűtés szakértője.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

A Magyarország területére eső napenergia 457.000 PJ (Peta Joule) nagyságú. A napelemeknek köszönhetően ezt az ingyen energiát könnyen a hasznunkra fordíthatjuk. Összehasonlításképpen: A paksi atomerőmű valamivel kevesebb, mint 60 PJ áramot termel évente, tehát joggal mondhatjuk, hogy komoly potenciál van a napenergiában.

Nádland napelemek

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Napelem rendszer a Nádlandban

2013.08.02. 15:55

A Nádland napelem rendszere és a középkori szakácsok

Régen a királyok mellett a szakács és a pohárnok voltak a legkomolyabb bizalmi pozíciók, amit nem tölthetett be akárki. Hogy miért? Nos a válasz a következő:

 


Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Brikett Nádland Kft

Az újrahasznosított fűtőanyag tulajdonságairól és használatáról Honti Károly kollégámat kérdeztem, aki 2006 óta szállítja vásárlóink otthonába a különböző típusú briketteket. Barátságos és közvetlen stílusának köszönhetően jó kapcsolatot ápol visszatérő vevőinkkel, akik rengeteg visszajelzést és tapasztalatot osztanak meg vele nap mint nap. Károly nem egy mezei fakupec: a gyakorlati tapasztalatokon túl meg fog lepődni mennyi lexikális ismerettel is rendelkezik.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

A nap melege a lakásban

2013.01.18. 16:30

Nem is olyan régen az elektromos fűtés még kifejezetten drágának, gazdaságtalannak és rossz hatásfokúnak számított. Mára azonban a technika fejlődésének köszönhetően alaposan felborult a korábbi szemlélet...

Tovább olvasom
Kategória: Élet a teraszon Fűtés, tüzelés Szerző: Szász János

Furfangosan a fűtéssel!

2012.11.16. 10:43

Egy átlagos háztartás rezsiköltségének legalább a 60-70 százalékát a fűtésszámla generálja. Évente minimum 6 hónapon át fűtünk, így nem mindegy, hogy milyen szokásokat alakítunk ki. Elég csak néhány apróságra odafigyelni, hogy kevesebbe kerüljön az otthon melege...

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Okostelefonokkal a letölthető alkalmazásoknak és az okostelefon-kompatibilis eszközöknek köszönhetően ma már döbbenetesen sok dolgot el lehet végezni. Ez az állítás olyannyira igaz, hogy az okostelefon forradalom már begyűrűzött a fűtéstechnikai piacra is.

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

A hajnali hidegben egy hatalmas, gumiabroncsokkal megrakott teherautó kanyarodott be az üzem területére. Mindenki tudta a dolgát. A targoncák motorjai felbőgtek, majd áruátvétel és papírmunka után a rakomány eltűnt a pirolízis üzem ajtói mögött...

A felkelő nap sugarai rásütöttek a raktárban sorakozó, fekete színű hengerekkel megrakott raklapokra.

A raktáros ígykommentálta az itt zajló munkát: „olyan ez mint egy nagy pálinkafőző”

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Interjú Szász Jánossal

2012.10.18. 16:33

"A fűtésről tudni kell, hogy egy magyar háztartás energiaigényének ~60-70%-át teszi ki, így ennek racionalizálásával lényegesen csökkenthető a "rezsiköltség"." Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Nagy melegben nincs jobb érzés, mint mezítláb bemenni a hűvös szobába és a hideg padlón álldogálni egy jeges italt szürcsölve. Ugyanez a burkolat viszont már korántsem ilyen felemelő egy fagyos téli reggelen, amikor az embernek alig van kedve felkelni az ágyból. Mennyivel jobb lenne ilyenkor egy kellemesen meleg padlót érezni a lábunk alatt? Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Energiahatékonyság, környezettudatos építés az év épületenergetikai rendezvényén

"Érdekli Önt az energiatakarékosság? Házat épít és szeretné energiahatékonnyá tenni azt? Szeretné csökkenteni rezsi költségeit? Látogasson ki a október 17-18-án a CEP® Clean Energy & Passive House Expo-ra, ahol az energiahatékonyság vezető termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg!"
- hangzik a konferencia hivatalos beharangozó szövege.

2012 őszén immár negyedik alkalommal rendezik meg a CEP® Expo-t, ami mára az energiahatékony építészet egyiklegrangosabb hazai eseményévé nőtte ki magát...


Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Sajnos hazánkban nem múlik el úgy fűtésszezon, hogy ne hallanánk szerencsétlenül járt honfitársainkról, akik szénmonoxid mérgezés áldozataivá váltak. Pedig egy kis odafigyeléssel könnyen elejét lehetne venni a tragédiáknak....

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Igazuk van-e a norvégoknak?

2012.09.28. 10:39

A közhiedelem szerint az elektromos fűtés jóval drágább mint a gázfűtés. Azonban ez az Észak- és Nyugat-Európában már régóta népszerű norvég típusú elektromos fűtőpanelekre nem igaz. A takarékos működést egyrészt az biztosítja, hogy ezek közel 100 százalékos hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, másrészt a speciális fűtőbetétnek és a precíz szabályozó rendszereknek köszönhetően fogyasztásuk harmada a hagyományos elektromos berendezéseknek. 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

 A növekvő gázárak, és csökkenő támogatások mellett sokan keresnek alternatív fűtési megoldásokat. A korszerû biomassza tüzelõ berendezések éppen ezért virágkorukat élik, egyrészt, mert üzemeltetésük a gázfűtés árának töredékéért megoldható, másrészt pedig, mert a mai készülékek már olyan automata számítógépes vezérlőrendszerrel készülnek, ami által a gázfűtéssel egyenlő kényelmi szintre kerültek.

Ezek közül szeretnék egy olyan típust bemutatni, ami jelenleg hazánkban az egyik legjobb ár/minőség arányt képviseli.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
A "hősugárzó" szó hallatán a legtöbbünknek régi, elavult technikával készült, csúnya, zajos, energiazabáló készülékek jutnak eszünkbe, amik viszont a hőt rendesen ontják magukból. A jó hír azonban az, hogy a hősugárzók fejlesztése nem állt meg a '80-as években. Ma már... Tovább olvasom
Kategória: Élet a teraszon Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Az Új Széchenyi Terv keretében idén újra lehetőség lesz pályázni magánszemélyeknek otthonuk fűtési rendszerének korszerűsítésére.
A pályázati felhívás értelmében mindazon munkálatok támogathatóak, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítással és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva. A pályázat keretében konkrétan a következő kiemelt területekre nyerhető támogatás:


Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

ADAX áremelés előtti akció

2012.06.04. 12:14

A fűtési szezon kezdetén általában mindennek felmegy az ára, ami a fűtéssel kapcsolatos (ez a legtöbb dologgal így van, aminek szezonja van...). Ennek egyik oka, hogy mindenki ugyanazt akarja venni, ezért az emberek hajlandóak akár több pénzt is kiadni, hogy be legyenek töltve a szükségeik.

Az Előrelátó Vásárló persze jól tudja ezt, emiatt jóval szezon előtt már keresi, hogy hol tudná beszerezni kedvező áron azt, amire úgyis mindenképp szüksége lesz.

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Domokos Attila

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

Volt már Önnel is úgy, hogy mikor a tél vége felé kicsit kisütött a nap, rögtön úgy érezte, hogy már eljött a nyár?

Ilyenkor az ember rögtön kedvet érez kissé lezserebben öltözni (unjuk már a nagykabátot), szabadtéri programokat tervezni. A hosszú téli bezártság után jól esne egy kicsit a szabadban lenni, kiülni a teraszra beszélgetni, áthívni a barátokat, meginni egy üdítőt, sütögetni valamit. A kellemes tavaszi szellő is hívogat, de hogy őszinték legyünk, a szabadban való ücsörgéshez még sajnos túl hideg van...

Tovább olvasom
Szász János kollégánk Ezermester magazinban megjelent cikkében arra keresi a választ, hogy milyen különböző, modern elektromos fűtési megoldások léteznek, és hogy hogyan érdemes közülük választani. Számos előnye miatt az elektromos fűtés egyre népszerűbb napjainkban. Egy rosszul megválasztott rendszer azonban sok... Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Vásárlói vélemény:

"A gázfogyasztásom 60%- kal mérséklődött a 17 ablakra felszerelt thermo fólia által- a már leírtak szerint!  Öntöttvas konvektorral fűtök, aki komolyan spórolni akar, azonnal szerelje fel minden ablakára. 2 hónap alatt ..."

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István