A Nádland kert és otthon (sz)építő áruházak katalógusa és webshopja.

West Bromwich

West Bromwichról a foci kedvelőinek minden bizonnyal a West Bromwich Albion és Gera Zoltán jut az eszükbe, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya az itt eltöltött közel 8 év alatt mindenki számára emlékezeteset alkotott (olyannyira, hogy 2017-ben beválasztották a WBA történetének legjobb igazolásai közé).

West Bromwichban azonban nem csak a labdarúgó csapat ért el sikereket, hanem mások is. Többek között Pete Rana, aki 1982-ben úgy döntött, hogy bezárja évi 3 millió fontot (kb. 1mrd Ft) hozó korábbi vállalkozását (ami állítása szerint nem vezetett sehová), és infravörös hősugárzók gyártásába kezd.

Tovább olvasom

Elektromos fűtőpanel WiFi vezérléssel. Ha értenék az elektronikához, és lenne nekem is egy évi többszázezer fűtőpanelt készítő gyáram, akkor valószínűleg már megcsináltam volna 5 évvel ezelőtt. Hiszen ma már a villanykörte színét is WiFi-ről vezéreljük, akkor a fűtésünket miért ne?! De sajnos nem értek hozzá, és nincs gyáram, ezért várnom kellett, méghozzá türelmesen. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy végre van olyan gyártó, aki eljutott odáig, hogy ezt megvalósítsa, ráadásul nem más, mint az általunk képviselt Adax.

Adax Neo Wifi termosztát

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A Nádland Kft. is elnyerte a Fogyatékosság Barát Munkahely címet

Évről évre nő a Fogyatékosság-barát Munkahely címre pályázó cégek száma, idén huszonnyolc munkáltató vehette át az elismerést. A díjat azok a munkaadók kaphatják meg, amelyek nyitottak a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására, és folyamatosan fejlesztik a toborzásukkal, foglalkoztatásukkal és megtartásukkal kapcsolatos gyakorlatukat.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Az elmúlt hetekben számos fórumon lehetett olvasni a műfű feltételezett rákkeltő hatása miatti riadalomról, például olyan címekkel, hogy „Gyilkos focipályák: százával szedik áldozataikat!”, vagy hogy „Mintegy 30 műfüves pályát zártak be Hollandiában a rákveszély miatt”. A kérdés a mi cégünket is közvetlenül érinti, hiszen 2015 óta a világ egyik vezető műfű gyártó cégének termékeit forgalmazzuk Magyarországon. Éppen ezért igyekeztünk utánajárni, hogy a mi műfüveink vajon mennyire lehetnek károsak a vásárlók egészségére?Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Amikor az ember a gyermekének szeretne vásárolni bármit is, gyakran kerülhet a bőség zavarába. Nincs ez másként a játszótornyok, vagy játszóvárak esetében sem. Ezzel az írással abban szeretnénk Önnek segíteni, hogy az idei trendek alapján melyek a leginkább közkedvelt típusok. Elöljáróban annyit még érdemes megjegyeznem, hogy a lista összeállításánál kicsit fájó szívvel kellett megállapítanom, hogy több nagyon klassz játék is lemaradt róla, tehát választás előtt érdemes körülnézni azért a teljes kínálatunkban, mert lehet, hogy Ön éppen azok között fogja megtalálni „az igazit”. Lássuk hát a listát!

Jungle Gym Cottage játszótér Boat modullal

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Szerző: Kovács István

A műfű simogatás ma olyan szokás lett, mint amikor az akciós dinnye megérkezik az áruházba: jönnek a vevők, és mindenki elkezdi bőszen kopogtatni őket nagy szakértelemmel. Mivel mindenki kopogtatja, ezért senki nem akar butának tűnni, de az emberek nagy részének (főleg városban) fogalma sincs, hogy mit kellene hallania.

Ha valaki eljut arra a pontra, hogy teraszára, vagy kertjébe műfüvet szeretne, és meglátja a hatalmas kínálatot, könnyen úgy járhat, mint az egyszeri dinnyevásárló: ha nem tudjuk a döntési szempontokat, marad a műfű simogatása, ami megfelelő ismeret hiányában a dinnyekopogtatással azonos eredményt hoz, tudniillik teljesen bizonytalan kimenetelű...

 Műfű a kertben

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Kovács István

2016 július első napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet benyújtani a pályázatokat az Otthon Melege Program Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramjára. Ennek keretében akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz lehet jutni. A keret viszont korlátozott, úgyhogy érdemes jó előre elkészíteni a pályázati anyagot. A tájékoztatóból kiderül, hogy a támogatást szigetelő rendszerekre, fűtés korszerűsítésre és megújuló energiaforrások felhasználására lehet elnyerni.

 napelem-otthon-melege

 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Megérkezett a ReFlex gumitégla család legújabb tagja, a ReFlex Grand. Ahogy a neve is mutatja, ez nem egy szokványos gumilap, hanem méreteivel és tulajdonságaival egyaránt kiemelkedik a tömegből.

Gumilap - ReFlex Grand


Tovább olvasom

Címkék:

Egy éve készült el az első Nádland Kft. által épített iskolakert a budapesti Bornemisza Péter Gimnáziumban. A projekt különlegessége, hogy az iskolakert tervezésében és megvalósításában fővédnökként részt vett dr. Bálint György, azaz a TV-ből jól ismert Bálint Gazda. Az iskolakert átadását követően 3 szakpedagógus kiképzése kezdődött meg, akik elsősorban természetismeret órán kezdték el használni külső osztályteremként az iskolakertet, a pedagógusokkal folyamatos a konzultáció.

Balint-Gyorgy-iskolakert

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

A gumilap gyártás egy érzékeny műfaj, sok tényezőre oda kell figyelni, hogy a legjobb minőségű lapok jöjjenek ki a gyártóüzemből. A nagy volumenű gyártásból időről-időre kikerülnek másod- és harmadosztályú termékek, amik hónapok alatt szépen össze tudnak gyűlni a raktárunkban. A legtöbb ilyen értékcsökkent gumilap használati értékét tekintve teljesen megegyezik az első osztályú lapokkal, csupán esztétikai hibák találhatók rajtuk.gumilap-ertekcsokkent

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

Év vállalkozója díj

2015.12.17. 10:35

2015 év végén nagy megtiszteltetésben részesültünk: A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége) Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015. november 27-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A Best Western Hotelben megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője lett, aki 2015. Év Vállalkozója díjban részesült.

Vosz-atado


Tovább olvasom

A Nádland is AngelHand lett

nadland-laha2015 novemberétől a www.nadland.hu webáruház is csatlakozott a világszerte kibontakozóban levő LAHA mozgalomhoz. A LAHA (Love All, Help All) egy non-profit alapítvány, amely egy internetes adományozó felületen keresztül támogatja a támogatástudatos vásárlás elterjedését.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Jónéhány éve szokásunkká vált, hogy meglátogatjuk a tevékenységünkhöz kapcsolódó legjelentősebb nemzetközi kiállításokat. Legfőbb célunk ezzel, hogy a Vásárlóink számára el tudjuk hozni az új trendeket, fejlesztéseket, és a legjobb beszállítókkal tudjunk szerződni, hogy a legjobb termékek közvetlenül, a lehető legalacsonyabb költségek mellett el tudjanak jutni a magyar vásárlókhoz is. Múlt héten Kölnben jártunk az FSB kiállításon, ahol középpontban a játszóterek, sportpályák, gumiburkolatok és egyéb kapcsolódó termékek állnak.

Tovább olvasom

Nádland az OMÉK-en

2015.09.25. 11:17

Meghívó

omek2015Szeretettel meghívjuk hétvégén a Hungexpo területén rendezett OMÉK kiállításra! A Nádland Kft. standja az A pavilonban, a Budapest régió területén található.

Mi már szerda óta kint vagyunk, és tanúsíthatjuk, hogy az OMÉK remek program nem csak a mezőgazdasági, vagy élelmiszeripari szakemberek számára, hanem családok számára is. A kiállításon számos kiállítónál van lehetőség minőségi élelmiszerek, illetve egyéb termékek vásárlására is, valamint rengeteg családi program is várja a látogatókat.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A műfű kertbe való telepítése némileg hasonlít a gyepszőnyegezéshez, de van néhány fontos eltérés. Nézzük a fő lépéseket vázlatosan:

mufu-telepites


Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

taishan-műfűAkármennyire is szeretjük a természetes élővilágot, szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a műfű használata egyre inkább terjed világszerte és hazánkban is. Ez abból is látszik, hogy már a Nádlandban is felütötte a fejét a műfű, pedig mi mindig is notóriusan a természetes anyagok használatának a hívei voltunk.

Mi lehet a döntés hátterében, ami miatt egyre többen választják a műfüvet az élő gyep mellé, vagy akár helyette?

A következő néhány sorban összegyűjtöttük azokat a jellemző érveket és ellenérveket, amik a műfű lakossági használatának megfontolásakor általában előkerülnek.

Ismerje meg a műfű használatának előnyeit és hátrányait!

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Szerző: Istvan Kovacs

Múlt héten Szász János kollégámmal Münchenben jártunk az Intersolar kiállításon, ami a napenergia hasznosítás iparág legnagyobb európai találkozója.

Napelem forgalmazóként fontosnak tartjuk, hogy mindig képben legyünk a legújabb trendekkel, fejlesztésekkel, hiszen meggyőződésünk szerint a magyar felhasználók is megérdemlik, hogy az értékesítők a legmagasabb szintű felkészültséggel rendelkezzenek.

 

Nos, a standok megtekintése és a kiállítókkal való beszélgetések során az idei évben a következő fő trendeket figyeltük meg:

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

taishan-műfűHa ez a név első hallásra most még nem mond semmit, biztosíthatom, hogy ez csak egy átmeneti állapot. A Taishan Sports ugyanis a közelgő 2016-os Rio de Janeiro-i Olimpia egyik legnagyobb beszállítója.

Tovább olvasom

Blue Rabbit @platformA kerti játszóvárak legnagyobb része 3-4 éves kor alatt a magassága és kialakítása miatt nem használható biztonságosan, mivel ezeket óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára tervezik. De mi van akkor, ha ennél kisebb gyermek is szeretné használni?

Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Szerző: Istvan Kovacs

kutya_salbanÁltalános iskolában történt egy megrázó dolog, amire a mai napig emlékszem. Körülbelül 8-9 éves lehettem, amikor egyik osztálytársam azzal a hírrel jött be reggel, hogy a kutyájuk megfagyott – de nem is akárhogy.
Különösen hideg időszak volt, -20°C körüli éjszakai hőmérsékletekkel. Elmondása szerint a kistermetű kutyus, szegény, éjszaka megszomjazott, inni akart, és reggel úgy találtak rá a megfagyott tetemre, hogy a nyelve hozzá volt ragadva a vizes tálkához.
Azóta is gondolkodom rajta, hogy vajon tényleg hozzá tudott-e fagyni a tálhoz a kutya nyelve, vagy valami más volt a gond, de hogy megfagyott, az tény.

A gazdái nyilván nem tudták, hogy csupán néhány ezer forintos beruházással elektromos fűtőkábelek segítségével bármilyen kültéren futó vízvezeték, vagy állatitató egyszerűen fagymentesíthető. Lássuk, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre:

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Domokos Attila

Gyermekeinek minden szülő a legjobbat szeretné. Emiatt a fűtést illetően is rengeteg bizonytalanság van a szülőkben, hogy mi az ideális megoldás csemetéik számára. A gyerekszoba fűtésénél elsődleges szempont, hogy a gyermek egészséges fejlődését elősegítse, ugyanakkor lehetőleg gazdaságos is legyen. Cikkünkben e két szempont figyelembevételével igyekeztünk tájékozódni a kérdésben.Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

Luxe baby hinta

2014.11.10. 13:41

FONTOS BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS

Luxe baby hinta (piros/sárga és lila/lime színű)

 

Tudomásunkra jutott, hogy a 2013. április 1. és 2014. november 7. között eladott „Luxe” márkajelű, Art. No 131. típusú átalakítható hinták nem elégítik ki a vonatkozó MSZ EN-1:2011 + A2:2014 Gyermekjátszóterek biztonsága 1. rész: Mechanikai és fizikai tulajdonságok szabványban meghatározott biztonsági követelményeket, valamint az MSZ EN 71-8:2012 4.6.7 pontjában leírt biztonsági követelményeket.

Tovább olvasom
Kategória: Visszahívott termékek Szerző: Kovács István

Ulica Solar napelemek: nekünk bevált

jaszberenyi-front-nadlandEgy éve írtam arról, hogy mielőtt belevágnánk a napelem rendszerek nyilvános forgalmazásába és telepítésébe, saját magunk szerettük volna tesztelni az általunk kiválasztott termékeket (Napelem rendszer a Nádlandban). Ez azért volt fontos számunkra, mert egyszerűen tisztességtelennek éreztük volna ilyen komoly beruházásba belevinni az ügyfeleinket úgy, hogy magunk nem vagyunk megbizonyosodva 100%-ig a rendszer minőségéről és hatékonyságáról.

 

Nos, épp tegnap volt egy éve, hogy a Nádland Pest áruházban elindult az Ulica Solar napelem rendszer energiatermelése, és örömmel jelenthetem, hogy nem csalódtunk.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Kültéri párahűtés

2014.05.23. 16:52

Hobby teraszhűtés, személyi hűtés, párahűtés: kellemes hűsítő a rekkenő hőségben

Rekkenő hőségben forgalmas belvárosi vagy vízparti helyeken ma már megszokott látvány, hogy a vendéglátósok párahűtés által teremtett kellemesen hűs mikroklímával igyekeznek minél több vendéget magukhoz csábítani.

A párahűtés jótékony hatásait és kedvező üzemeltetési költségeit felismerve ma már helyenként közterületeken is találkozni lehet úgynevezett párakapukkal, amik a járókelők felfrissülését szolgálják. De mi a helyzet a magánkertekkel? Vajon magánszemélyek számára is elérhető egy ilyen berendezés telepítése?

orbit párahűtésTovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Élet a teraszon Életmód Szerző: Istvan Kovacs

bambusz-postaladaA bambusz egy nagyon érdekes és izgalmas alapanyag de ahhoz, hogy igazán szép munkát lehessen készíteni, komoly odafigyelés, és némi előismeret szükséges, mert a mi klímánkon egész máshogy viselkedik, mint az eredeti élőhelyén. Az alapanyag beszerzése, tárolása, előkészítése, feldolgozása és beépítése során is okozhat meglepetéseket. Ügyes kivitelezéssel azonban egészen különleges egzotikus hangulatot sugároz, és ha megfelelő érzékkel kombináljuk kő és fa alapanyagokkal rendkívül tartós és esztétikus szerkezeteket kaphatunk.

Tovább olvasom

A Comfort Heat által biztosított megoldások szemmel láthatatlanok, mivel mindenhol a burkolatok alá kerültek beépítésre, így a modern technológia csendesen meghúzza magát a gyönyörű történelmi épület karakteres vonásai között, miközben a vendégek csak a pozitív hatásait érzékelik: meleg padló, páramentes tükör, csúszásmentes járdák és lépcsők.

 

 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Referenciák Szerző: Kovács István

"Télen a jégcsapok eltávolítása, a hó-eltakarítás, a síkosság-mentesítés jelentős terheket ró a társasházak kasszájára. Nem beszélve arról, hogy mindvégig Damoklész kardjaként lebeg a fejük felett a csúszós, jeges járdák vagy lépcsők okozta balesetek veszélye. Ezért – érthető módon – a hideg közeledtével számos kérdés érkezik hozzánk a közös képviselőktől a témával kapcsolatban." - olvasható a Társasházi Háztartás című, közös képviselők számára íródó szaklapban. A kérdésekre a lapban Szász János válaszolt, aki a Nádland Kft. és a Fut.hu Klub elektromos fűtés szakértője.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

A Magyarország területére eső napenergia 457.000 PJ (Peta Joule) nagyságú. A napelemeknek köszönhetően ezt az ingyen energiát könnyen a hasznunkra fordíthatjuk. Összehasonlításképpen: A paksi atomerőmű valamivel kevesebb, mint 60 PJ áramot termel évente, tehát joggal mondhatjuk, hogy komoly potenciál van a napenergiában.

Nádland napelemek

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Egyszeri lehetőség: az ősz közeledtével kiárusítjuk kiállított játékainkat!

Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Szerző: Istvan Kovacs

Napelem rendszer a Nádlandban

2013.08.02. 15:55

A Nádland napelem rendszere és a középkori szakácsok

Régen a királyok mellett a szakács és a pohárnok voltak a legkomolyabb bizalmi pozíciók, amit nem tölthetett be akárki. Hogy miért? Nos a válasz a következő:

 


Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

A kerti árnyékolókról távirati stílusban - mi mire jó?

Tovább olvasom

Autókozmetika

2013.07.19. 12:42

Mi köze egy autókozmetikának a Nádlandhoz?

A termékeinkből fakadóan, valamint amiatt, hogy üzleteink földrajzilag kissé kívül esnek a belváros forgatagától, vásárlóink nagy része autóval érkezik hozzánk. Egy lakásfelújítást, vagy a tavaszi-nyári kertészkedés beszerzési műveleteit sokszor megsínylik ezek a szép autók, hiszen a szállítások során nem várt szennyeződések kerülhetnek például a kárpitra.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

reflex gumitégla

Interjú Kőszegi Csabával, a ReFlex gumitégla gyártásvezetőjével


A mai iparosodott társadalomban a környezetterhelés csökkentése átháríthatatlan kötelessége a felelősségteljesen gondolkodó vállalatoknak a világ minden táján. Hála a leleményes feltalálóknak, a keletkező szemét egyre nagyobb részéről derül ki, hogy nagyon is hasznos termékek gyárthatók belőle. Így van ez a kidobott gumiabroncsokkal is.


Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

A már sokat hivatkozott kertészkedési szokásokat vizsgáló felmérésből az derül ki, hogy a kert tulajdonosok legnagyobb része azért átlépi az évi 10000 Ft-os lélektani határt, vagyis mondhatjuk, hogy havonta legalább egy gyorséttermi menü árát feláldozzák kertjük szépítésének oltárán.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

Minden hetedik kertből lopnak

2013.04.26. 15:39

 

Így kertészkedtek Ti - közvélemény kutatás a hazai kertészkedési szokásokról

Alig költenek a magyarok a kertjükre
Budapest, 2013. április 10. - Alig költünk a kertünkre: a kerttel rendelkezők több mint fele mindössze 10 és 50 ezer forint között áldoz kertészkedésre egy évben - többek között ez derült ki a Magrathea kertépítő cég kertészkedési kutatásából.

 


Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Kertépítés és szépítés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

korhadt cölöpTalán mindannyian emlékszünk még a régi, kőszénkátrányolajjal tartósított bükkfából (északi országokban fenyőből) készült vasúti talpfákra, amelyek némelyike talán akár száz évig is teljesített szolgálatot. Hogy lehet mégis az, hogy ma, a fejlettebb technológia korában a barkácsáruházban vásárolt telített fenyő ágyásszegélyek 2-3 év alatt tönkremennek, pedig még vonat sem jár rajtuk...

Nos időben 2004-ig kell visszamennünk, amikor is az Európai Unió végleg betiltotta a régi, de hatékony korhadásgátló szerek használatát. Az új, környezetbarát alternatívákról azonban hamar kiderült, hogy hatásuk sokkal gyengébb, emiatt sok kerítésoszlop, ágyásszegély, támfal és egyéb talajjal érintkező faanyag néhány év alatt teljesen elkorhad.

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

A különböző hintákfészekhinta manapság mindenhol megtalálhatóak, mondhatni, szerves részét képezik a kultúránknak. Gyermekeink hintázhatnak a parkokban, játszótereken, a bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az egyértelmű, hogy a gyerekek nagyon élvezik, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy a hintázásnak sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és miután kifáradnak könnyebb őket elaltatni...

 

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Játszóterek Életmód Szerző: Kovács István

Brikett Nádland Kft

Az újrahasznosított fűtőanyag tulajdonságairól és használatáról Honti Károly kollégámat kérdeztem, aki 2006 óta szállítja vásárlóink otthonába a különböző típusú briketteket. Barátságos és közvetlen stílusának köszönhetően jó kapcsolatot ápol visszatérő vevőinkkel, akik rengeteg visszajelzést és tapasztalatot osztanak meg vele nap mint nap. Károly nem egy mezei fakupec: a gyakorlati tapasztalatokon túl meg fog lepődni mennyi lexikális ismerettel is rendelkezik.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

A nap melege a lakásban

2013.01.18. 16:30

Nem is olyan régen az elektromos fűtés még kifejezetten drágának, gazdaságtalannak és rossz hatásfokúnak számított. Mára azonban a technika fejlődésének köszönhetően alaposan felborult a korábbi szemlélet...

Tovább olvasom
Kategória: Élet a teraszon Fűtés, tüzelés Szerző: Szász János

Az online vásárlás kockázatai: hogyan kerüljük el?

Ma „A Vásárló” bőrébe bújva szeretnék megosztani olvasóimmal néhány fontos információt az internetes kereskedelemről, saját vásárlói tapasztalataim, illetve kereskedőként szerzett ismereteim alapján.

Ma már ugyanis szinte lehetetlen kihagyni az életünkből az internetes tranzakciókat. Vágjunk is a közepébe a legégetőbb kérdéssel!

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Most meglepetésként álljon itt egy egyszerű kis társasjáték, amit Ön is letölthet, kinyomtathat (vagy akár kézzel is megrajzolhatja a pályát), és már készen is áll arra, hogy elfeledve az év gondjait vidám perceket okozzon kicsiknek és nagyoknak egyaránt a karácsonyi időszakban...

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Furfangosan a fűtéssel!

2012.11.16. 10:43

Egy átlagos háztartás rezsiköltségének legalább a 60-70 százalékát a fűtésszámla generálja. Évente minimum 6 hónapon át fűtünk, így nem mindegy, hogy milyen szokásokat alakítunk ki. Elég csak néhány apróságra odafigyelni, hogy kevesebbe kerüljön az otthon melege...

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Életmód Szerző: Istvan Kovacs

Okostelefonokkal a letölthető alkalmazásoknak és az okostelefon-kompatibilis eszközöknek köszönhetően ma már döbbenetesen sok dolgot el lehet végezni. Ez az állítás olyannyira igaz, hogy az okostelefon forradalom már begyűrűzött a fűtéstechnikai piacra is.

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

A hajnali hidegben egy hatalmas, gumiabroncsokkal megrakott teherautó kanyarodott be az üzem területére. Mindenki tudta a dolgát. A targoncák motorjai felbőgtek, majd áruátvétel és papírmunka után a rakomány eltűnt a pirolízis üzem ajtói mögött...

A felkelő nap sugarai rásütöttek a raktárban sorakozó, fekete színű hengerekkel megrakott raklapokra.

A raktáros ígykommentálta az itt zajló munkát: „olyan ez mint egy nagy pálinkafőző”

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Interjú Szász Jánossal

2012.10.18. 16:33

"A fűtésről tudni kell, hogy egy magyar háztartás energiaigényének ~60-70%-át teszi ki, így ennek racionalizálásával lényegesen csökkenthető a "rezsiköltség"." Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Nagy melegben nincs jobb érzés, mint mezítláb bemenni a hűvös szobába és a hideg padlón álldogálni egy jeges italt szürcsölve. Ugyanez a burkolat viszont már korántsem ilyen felemelő egy fagyos téli reggelen, amikor az embernek alig van kedve felkelni az ágyból. Mennyivel jobb lenne ilyenkor egy kellemesen meleg padlót érezni a lábunk alatt? Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Energiahatékonyság, környezettudatos építés az év épületenergetikai rendezvényén

"Érdekli Önt az energiatakarékosság? Házat épít és szeretné energiahatékonnyá tenni azt? Szeretné csökkenteni rezsi költségeit? Látogasson ki a október 17-18-án a CEP® Clean Energy & Passive House Expo-ra, ahol az energiahatékonyság vezető termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg!"
- hangzik a konferencia hivatalos beharangozó szövege.

2012 őszén immár negyedik alkalommal rendezik meg a CEP® Expo-t, ami mára az energiahatékony építészet egyiklegrangosabb hazai eseményévé nőtte ki magát...


Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Sajnos hazánkban nem múlik el úgy fűtésszezon, hogy ne hallanánk szerencsétlenül járt honfitársainkról, akik szénmonoxid mérgezés áldozataivá váltak. Pedig egy kis odafigyeléssel könnyen elejét lehetne venni a tragédiáknak....

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Igazuk van-e a norvégoknak?

2012.09.28. 10:39

A közhiedelem szerint az elektromos fűtés jóval drágább mint a gázfűtés. Azonban ez az Észak- és Nyugat-Európában már régóta népszerű norvég típusú elektromos fűtőpanelekre nem igaz. A takarékos működést egyrészt az biztosítja, hogy ezek közel 100 százalékos hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, másrészt a speciális fűtőbetétnek és a precíz szabályozó rendszereknek köszönhetően fogyasztásuk harmada a hagyományos elektromos berendezéseknek. 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
Életünkben először kortárs művészeti programot ajánlunk olvasóink figyelmébe... Lakner Antal nemzetközileg elismert művész egy nagyon érdekes kiállítással jelentkezik a Ludwig Múzemumban. Érdemes ellátogatni, mert ez azon ritka múzeumi kiállítások közé tartozik, amit még a gyerekek is élveznek. Tovább olvasom
Kategória: Életmód Referenciák Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

 A növekvő gázárak, és csökkenő támogatások mellett sokan keresnek alternatív fűtési megoldásokat. A korszerû biomassza tüzelõ berendezések éppen ezért virágkorukat élik, egyrészt, mert üzemeltetésük a gázfűtés árának töredékéért megoldható, másrészt pedig, mert a mai készülékek már olyan automata számítógépes vezérlőrendszerrel készülnek, ami által a gázfűtéssel egyenlő kényelmi szintre kerültek.

Ezek közül szeretnék egy olyan típust bemutatni, ami jelenleg hazánkban az egyik legjobb ár/minőség arányt képviseli.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs
A "hősugárzó" szó hallatán a legtöbbünknek régi, elavult technikával készült, csúnya, zajos, energiazabáló készülékek jutnak eszünkbe, amik viszont a hőt rendesen ontják magukból. A jó hír azonban az, hogy a hősugárzók fejlesztése nem állt meg a '80-as években. Ma már... Tovább olvasom
Kategória: Élet a teraszon Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Röviden szeretnék érinteni egy témát, ami a játszóterek biztonsága szempontjából elengedhetetlenül fontos. Az alábbi képen látható gumilapokat akkor vásároltuk, mielőtt még elkezdtük volna a saját gyártású ReFlex gumilapok kifejlesztését.

Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Gumiburkolatok Szerző: Istvan Kovacs

Dugulás? Bűz? Szennyvízkiömlés?

Ha olyan családi házban lakik, ahol a csatornázás valami miatt nem áll rendelkezésre, akkor bizonyára nem ismeretlen a probléma. De bármilyen lakás esetén előfordulhat a lefolyórendszer dugulása. Bejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy hogyan lehet a rendellenességeket elháírtani nem agresszív, roncsoló, hanem környezetbarát szerekkel.

Mi történik az emésztőgödörben?

...

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Az Új Széchenyi Terv keretében idén újra lehetőség lesz pályázni magánszemélyeknek otthonuk fűtési rendszerének korszerűsítésére.
A pályázati felhívás értelmében mindazon munkálatok támogathatóak, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítással és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva. A pályázat keretében konkrétan a következő kiemelt területekre nyerhető támogatás:


Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Itt a Nádlandban annyira megszoktuk a nádszövetek látványát, hogy már nem is mindig jut eszünkbe milyen hasznos termék is tud lenni! Az alábbi levél ma érkezett az ügyfélszolgálatunkra, pont, amikor az árnyékolókról akartam írni (ez nem marketing fordulat, tényleg így volt): „A nádszövetet kibontottuk és felszereltük: terasz árnyékoló tető lett belőle. Nagyon jó minőségű árut küldtek: a nádak szépek, épek, fejtől-lábtól sűrűn szőve. A drót erős és reméljük tartós is. Sokkal erősebb és jobb, mint amit eddig bárhol vásároltunk. Biztos, hogy hosszabb ideg is kitart majd, mint az eddigiek.”

Tovább olvasom

„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Tovább olvasom

ADAX áremelés előtti akció

2012.06.04. 12:14

A fűtési szezon kezdetén általában mindennek felmegy az ára, ami a fűtéssel kapcsolatos (ez a legtöbb dologgal így van, aminek szezonja van...). Ennek egyik oka, hogy mindenki ugyanazt akarja venni, ezért az emberek hajlandóak akár több pénzt is kiadni, hogy be legyenek töltve a szükségeik.

Az Előrelátó Vásárló persze jól tudja ezt, emiatt jóval szezon előtt már keresi, hogy hol tudná beszerezni kedvező áron azt, amire úgyis mindenképp szüksége lesz.

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Domokos Attila

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

A címben szereplő egyik fitneszpark kivitelezését a Nádland kivitelezői csapata követte el. A telepített eszközök a BeFitt Kft által forgalmazott Ibercolmex márkájú spanyol csúcskategóriás parkbútorok, a burkolat pedig a Nádland által gyártott ReFlex gumitéglából készült...

Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Gumiburkolatok Életmód Referenciák Szerző: Istvan Kovacs

Mi az a táblás fakerítés?

Az utóbbi években nálunk is egyre divatosabbá váltak az úgynevezett táblás, lamellás, vagy palánkkerítések. Ezek a kifejezések igazából egy termékcsoportot jelölnek, amelyek közös jellemzője, hogy előre elkészített, általában 180x180 cm méretű kerítéstáblákat kell érteni alattuk. Ezeket a kifejezéseket a továbbiakban szinonimaként használom. Többnyire telített (impregnált) borovi, vagy luc fenyőből készülnek, és különböző anyagvastagságokban, illetve mintázatokkal kaphatóak...

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs

A szabadtéri játék jótékony hatásai

Mert fontos, hogy gyermekeink odakint is játszhassanak!

Néha úgy érezzük, mintha csak pazarló időpocsékolás lenne kiküldeni a lurkókat a szabadba játszani. Pedig ez mekkora tévedés! Cikkünk arról szól, mennyi mindennel is járul hozzá a gyermekek egészséges fejlődéséhez a rendszeres szabadtéri játék.

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Játszóterek Szerző: Istvan Kovacs
Az alábbi friss és vitamindús saláta remek bármilyen étel mellé köretnek vagy önmagába is harapnivalónak. A Nádland csapatának ajánlásával. Tovább olvasom
Kategória: Életmód Szerző: István Kovács

Képriport: Garden Expo 2012

2012.03.27. 2:19

Az alábbi Nádland termékekkel találkozhatott:

Mensa Heating elektromos teraszfűtés az asztal lábába építve! 

Reflex ütéscsillapító burkolatok

Bounce - A lebegőfotel 

Neoz exlusive lámpák

Heatstrip - A modern és innovatív hősugárzó

+ A Blikk Nők Otthon és Kert magazin standját a Nádland is segített felépíteni.

 

 

 

Biztonságos játék a kertben

2012.03.17. 12:09

Minden gyermek biztonságos játszóhelyet érdemel! Ezért a Nádland szeretne segíteni Önnek, hogy gyermekei még nagyobb biztonságban játszhassanak. Ajánljuk, hogy kövesse a következő alapelveket, és minden játékot gondosan ellenőrizzen, mielőtt a kicsik elindulnának játszani... Tovább olvasom
Kategória: Játszóterek Szerző: Istvan Kovacs

Volt már Önnel is úgy, hogy mikor a tél vége felé kicsit kisütött a nap, rögtön úgy érezte, hogy már eljött a nyár?

Ilyenkor az ember rögtön kedvet érez kissé lezserebben öltözni (unjuk már a nagykabátot), szabadtéri programokat tervezni. A hosszú téli bezártság után jól esne egy kicsit a szabadban lenni, kiülni a teraszra beszélgetni, áthívni a barátokat, meginni egy üdítőt, sütögetni valamit. A kellemes tavaszi szellő is hívogat, de hogy őszinték legyünk, a szabadban való ücsörgéshez még sajnos túl hideg van...

Tovább olvasom
Véget ért a 2012-es Lakástrend kiállítás. Ha kíváncsi arra, hogy hogyan lebegtek az emberek Fenny Ganatra "lebegőfotelén", a Bounce-on, vagy, hogy hogyan ücsörögtek marasztaló asztalaink mellett, illetve, hogy a kicsik milyen élményekkel távoztak a Jungle Gym játszóházból, akkor kattintson ide, a képriport megtekintéséhez! Tovább olvasom
Kategória: Képriportok Lakberendezés és háztartás Szerző: István Kovács

Magyarországon is egyre inkább kezd elterjedni a télire kirakott madáretetők használatának kultúrája, ami nagy segítséget jelent a szárnyasoknak, amikor nem csak ők, hanem a mínuszok is repkednek és vastag hó borít mindent. Téli időben a hálásan csipegető madarak barátságos hangulatot teremtenek a kertben. Az azonban keveseknek jut eszébe, hogy sok madárnak (például költözőmadarak) a téli élelemszerzés mellett a fészekrakás is nagy kihívást jelent...

Tovább olvasom
Kategória: Kertépítés és szépítés Szerző: Istvan Kovacs
Szász János kollégánk Ezermester magazinban megjelent cikkében arra keresi a választ, hogy milyen különböző, modern elektromos fűtési megoldások léteznek, és hogy hogyan érdemes közülük választani. Számos előnye miatt az elektromos fűtés egyre népszerűbb napjainkban. Egy rosszul megválasztott rendszer azonban sok... Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Vásárlói vélemény:

"A gázfogyasztásom 60%- kal mérséklődött a 17 ablakra felszerelt thermo fólia által- a már leírtak szerint!  Öntöttvas konvektorral fűtök, aki komolyan spórolni akar, azonnal szerelje fel minden ablakára. 2 hónap alatt ..."

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

A havasi méz titkai

2012.02.06. 11:38

A nyugalmi időszak teendői

Kinek van kedve kitenni a lábát otthonról ilyen hidegben? Inkább egy jó könyvvel meg egy nagy bögre mézes teával bekuporodunk a kellemesen süppedő fotelunkba... kiolvassuk a hetek óta félbehagyott regényt, kint meg csak hadd essen a hó!

Épp egy ilyen estén gondolkodtam el rajta, hogy régen az embernek igen csak meggyűlhetett a baja, ha valami édeset akart enni: Méhkast keresni, majd megpróbálni feltűnés nélkül kiüríteni: Ez bizony embert próbáló feladat! Főleg, hogy mások is pályáznak ám rá!

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Kovács István