A Nádland kert és otthon (sz)építő áruházak katalógusa és webshopja.

West Bromwich

West Bromwichról a foci kedvelőinek minden bizonnyal a West Bromwich Albion és Gera Zoltán jut az eszükbe, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya az itt eltöltött közel 8 év alatt mindenki számára emlékezeteset alkotott (olyannyira, hogy 2017-ben beválasztották a WBA történetének legjobb igazolásai közé).

West Bromwichban azonban nem csak a labdarúgó csapat ért el sikereket, hanem mások is. Többek között Pete Rana, aki 1982-ben úgy döntött, hogy bezárja évi 3 millió fontot (kb. 1mrd Ft) hozó korábbi vállalkozását (ami állítása szerint nem vezetett sehová), és infravörös hősugárzók gyártásába kezd.

Tovább olvasom

Elektromos fűtőpanel WiFi vezérléssel. Ha értenék az elektronikához, és lenne nekem is egy évi többszázezer fűtőpanelt készítő gyáram, akkor valószínűleg már megcsináltam volna 5 évvel ezelőtt. Hiszen ma már a villanykörte színét is WiFi-ről vezéreljük, akkor a fűtésünket miért ne?! De sajnos nem értek hozzá, és nincs gyáram, ezért várnom kellett, méghozzá türelmesen. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy végre van olyan gyártó, aki eljutott odáig, hogy ezt megvalósítsa, ráadásul nem más, mint az általunk képviselt Adax.

Adax Neo Wifi termosztát

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

2016 július első napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet benyújtani a pályázatokat az Otthon Melege Program Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramjára. Ennek keretében akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz lehet jutni. A keret viszont korlátozott, úgyhogy érdemes jó előre elkészíteni a pályázati anyagot. A tájékoztatóból kiderül, hogy a támogatást szigetelő rendszerekre, fűtés korszerűsítésre és megújuló energiaforrások felhasználására lehet elnyerni.

 napelem-otthon-melege

 

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Év vállalkozója díj

2015.12.17. 10:35

2015 év végén nagy megtiszteltetésben részesültünk: A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos szövetsége) Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015. november 27-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A Best Western Hotelben megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője lett, aki 2015. Év Vállalkozója díjban részesült.

Vosz-atado


Tovább olvasom

Ulica Solar napelemek: nekünk bevált

jaszberenyi-front-nadlandEgy éve írtam arról, hogy mielőtt belevágnánk a napelem rendszerek nyilvános forgalmazásába és telepítésébe, saját magunk szerettük volna tesztelni az általunk kiválasztott termékeket (Napelem rendszer a Nádlandban). Ez azért volt fontos számunkra, mert egyszerűen tisztességtelennek éreztük volna ilyen komoly beruházásba belevinni az ügyfeleinket úgy, hogy magunk nem vagyunk megbizonyosodva 100%-ig a rendszer minőségéről és hatékonyságáról.

 

Nos, épp tegnap volt egy éve, hogy a Nádland Pest áruházban elindult az Ulica Solar napelem rendszer energiatermelése, és örömmel jelenthetem, hogy nem csalódtunk.

Tovább olvasom
Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Istvan Kovacs

bambusz-postaladaA bambusz egy nagyon érdekes és izgalmas alapanyag de ahhoz, hogy igazán szép munkát lehessen készíteni, komoly odafigyelés, és némi előismeret szükséges, mert a mi klímánkon egész máshogy viselkedik, mint az eredeti élőhelyén. Az alapanyag beszerzése, tárolása, előkészítése, feldolgozása és beépítése során is okozhat meglepetéseket. Ügyes kivitelezéssel azonban egészen különleges egzotikus hangulatot sugároz, és ha megfelelő érzékkel kombináljuk kő és fa alapanyagokkal rendkívül tartós és esztétikus szerkezeteket kaphatunk.

Tovább olvasom

A Magyarország területére eső napenergia 457.000 PJ (Peta Joule) nagyságú. A napelemeknek köszönhetően ezt az ingyen energiát könnyen a hasznunkra fordíthatjuk. Összehasonlításképpen: A paksi atomerőmű valamivel kevesebb, mint 60 PJ áramot termel évente, tehát joggal mondhatjuk, hogy komoly potenciál van a napenergiában.

Nádland napelemek

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Fűtés, tüzelés Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

A kerti árnyékolókról távirati stílusban - mi mire jó?

Tovább olvasom

Okostelefonokkal a letölthető alkalmazásoknak és az okostelefon-kompatibilis eszközöknek köszönhetően ma már döbbenetesen sok dolgot el lehet végezni. Ez az állítás olyannyira igaz, hogy az okostelefon forradalom már begyűrűzött a fűtéstechnikai piacra is.

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Energiahatékonyság, környezettudatos építés az év épületenergetikai rendezvényén

"Érdekli Önt az energiatakarékosság? Házat épít és szeretné energiahatékonnyá tenni azt? Szeretné csökkenteni rezsi költségeit? Látogasson ki a október 17-18-án a CEP® Clean Energy & Passive House Expo-ra, ahol az energiahatékonyság vezető termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhet meg!"
- hangzik a konferencia hivatalos beharangozó szövege.

2012 őszén immár negyedik alkalommal rendezik meg a CEP® Expo-t, ami mára az energiahatékony építészet egyiklegrangosabb hazai eseményévé nőtte ki magát...


Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Sajnos hazánkban nem múlik el úgy fűtésszezon, hogy ne hallanánk szerencsétlenül járt honfitársainkról, akik szénmonoxid mérgezés áldozataivá váltak. Pedig egy kis odafigyeléssel könnyen elejét lehetne venni a tragédiáknak....

Tovább olvasom
Kategória: Életmód Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Istvan Kovacs

Dugulás? Bűz? Szennyvízkiömlés?

Ha olyan családi házban lakik, ahol a csatornázás valami miatt nem áll rendelkezésre, akkor bizonyára nem ismeretlen a probléma. De bármilyen lakás esetén előfordulhat a lefolyórendszer dugulása. Bejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy hogyan lehet a rendellenességeket elháírtani nem agresszív, roncsoló, hanem környezetbarát szerekkel.

Mi történik az emésztőgödörben?

...

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Szerző: Istvan Kovacs

Itt a Nádlandban annyira megszoktuk a nádszövetek látványát, hogy már nem is mindig jut eszünkbe milyen hasznos termék is tud lenni! Az alábbi levél ma érkezett az ügyfélszolgálatunkra, pont, amikor az árnyékolókról akartam írni (ez nem marketing fordulat, tényleg így volt): „A nádszövetet kibontottuk és felszereltük: terasz árnyékoló tető lett belőle. Nagyon jó minőségű árut küldtek: a nádak szépek, épek, fejtől-lábtól sűrűn szőve. A drót erős és reméljük tartós is. Sokkal erősebb és jobb, mint amit eddig bárhol vásároltunk. Biztos, hogy hosszabb ideg is kitart majd, mint az eddigiek.”

Tovább olvasom

„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Tovább olvasom

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

Képriport: Garden Expo 2012

2012.03.27. 2:19

Az alábbi Nádland termékekkel találkozhatott:

Mensa Heating elektromos teraszfűtés az asztal lábába építve! 

Reflex ütéscsillapító burkolatok

Bounce - A lebegőfotel 

Neoz exlusive lámpák

Heatstrip - A modern és innovatív hősugárzó

+ A Blikk Nők Otthon és Kert magazin standját a Nádland is segített felépíteni.

 

 

 

Véget ért a 2012-es Lakástrend kiállítás. Ha kíváncsi arra, hogy hogyan lebegtek az emberek Fenny Ganatra "lebegőfotelén", a Bounce-on, vagy, hogy hogyan ücsörögtek marasztaló asztalaink mellett, illetve, hogy a kicsik milyen élményekkel távoztak a Jungle Gym játszóházból, akkor kattintson ide, a képriport megtekintéséhez! Tovább olvasom
Kategória: Képriportok Lakberendezés és háztartás Szerző: István Kovács

Vásárlói vélemény:

"A gázfogyasztásom 60%- kal mérséklődött a 17 ablakra felszerelt thermo fólia által- a már leírtak szerint!  Öntöttvas konvektorral fűtök, aki komolyan spórolni akar, azonnal szerelje fel minden ablakára. 2 hónap alatt ..."

Tovább olvasom
Kategória: Lakberendezés és háztartás Fűtés, tüzelés Szerző: Kovács István

A havasi méz titkai

2012.02.06. 11:38

A nyugalmi időszak teendői

Kinek van kedve kitenni a lábát otthonról ilyen hidegben? Inkább egy jó könyvvel meg egy nagy bögre mézes teával bekuporodunk a kellemesen süppedő fotelunkba... kiolvassuk a hetek óta félbehagyott regényt, kint meg csak hadd essen a hó!

Épp egy ilyen estén gondolkodtam el rajta, hogy régen az embernek igen csak meggyűlhetett a baja, ha valami édeset akart enni: Méhkast keresni, majd megpróbálni feltűnés nélkül kiüríteni: Ez bizony embert próbáló feladat! Főleg, hogy mások is pályáznak ám rá!

Tovább olvasom

Címkék:

Kategória: Lakberendezés és háztartás Életmód Szerző: Kovács István