Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Minden hetedik kertből lopnak

2013. 04. 26. 12:16

Így kertészkedtek Ti - közvélemény kutatás a hazai kertészkedési szokásokról
 
Alig költenek a magyarok a kertjükre
Budapest, 2013. április 10. - Alig költünk a kertünkre: a kerttel rendelkezők több mint fele mindössze 10 és 50 ezer forint között áldoz kertészkedésre egy évben - többek között ez derült ki a Magrathea kertépítő cég kertészkedési kutatásából.

 

Tovább olvasom

Címkék:

Komment | Létrehozta Istvan Kovacs
Hogyan óvjuk meg a fa oszlopokat a korhadástól?

fa oszlopTalán mindannyian emlékszünk még a régi, kőszénkátrányolajjal tartósított bükkfából (északi országokban fenyőből) készült vasúti talpfákra, amelyek némelyike talán akár száz évig is teljesített szolgálatot. Hogy lehet mégis az, hogy ma, a fejlettebb technológia korában a barkácsáruházban vásárolt telített fenyő ágyásszegélyek 2-3 év alatt tönkremennek, pedig még vonat sem jár rajtuk...

Nos időben 2004-ig kell visszamennünk, amikor is az Európai Unió végleg betiltotta a régi, de hatékony korhadásgátló szerek használatát. Az új, környezetbarát alternatívákról azonban hamar kiderült, hogy hatásuk sokkal gyengébb, emiatt sok kerítésoszlop, ágyásszegély, támfal és egyéb talajjal érintkező faanyag néhány év alatt teljesen elkorhad.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Istvan Kovacs

A különböző hinták manapság mindenhol megtalálhatóak, mondhatni, szerves részét képezik a kultúránknak. Gyermekeink hintázhatnak a parkokban, játszótereken, a bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az egyértelmű, hogy a gyerekek nagyon élvezik, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy a hintázásnak sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és miután kifáradnak könnyebb őket elaltatni...

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Istvan Kovacs

cölöpA Nádland Kft-nél már 10 éve foglalkozunk telített fenyő anyagokkal, és az évek során sokféle minőség megfordult a kezünk között. Az elmúlt időben kialakult egy stratégiai együttműködés az egyik észak európai beszállítónkkal, akik szembe fordulva a piaci trendekkel elhatárolták magukat a minőségromlás folyamatától, és csak kiváló minőséget hajlandóak vásárlóiknak szállítani.

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Istvan Kovacs

BambuszrolóItt a Nádlandban annyira megszoktuk a nádszövetek látványát, hogy már nem is mindig jut eszünkbe milyen hasznos termék is tud lenni! Az alábbi levél ma érkezett az ügyfélszolgálatunkra, pont, amikor az árnyékolókról akartam írni (ez nem marketing fordulat, tényleg így volt): „A nádszövetet kibontottuk és felszereltük: terasz árnyékoló tető lett belőle. Nagyon jó minőségű árut küldtek: a nádak szépek, épek, fejtől-lábtól sűrűn szőve. A drót erős és reméljük tartós is. Sokkal erősebb és jobb, mint amit eddig bárhol vásároltunk. Biztos, hogy hosszabb ideg is kitart majd, mint az eddigiek.”

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Istvan Kovacs

függőágy„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Istvan Kovacs

Rövid képriport, hogy mi történt az elmúlt 3 napban a design+ kiállításon.

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Kovács István

táblás fakerítésMi az a táblás fakerítés?

Az utóbbi években nálunk is egyre divatosabbá váltak az úgynevezett táblás, lamellás, vagy palánkkerítések. Ezek a kifejezések igazából egy termékcsoportot jelölnek, amelyek közös jellemzője, hogy előre elkészített, általában 180x180 cm méretű kerítéstáblákat kell érteni alattuk. Ezeket a kifejezéseket a továbbiakban szinonimaként használom. Többnyire telített (impregnált) borovi, vagy luc fenyőből készülnek, és különböző anyagvastagságokban, illetve mintázatokkal kaphatóak...

Tovább olvasom
1 Komment | Létrehozta Kovács István

Képriport: Garden Expo 2012

2012. 03. 27. 2:19

Az alábbi Nádland termékekkel találkozhatott:

Mensa Heating elektromos teraszfűtés az asztal lábába építve! 

Reflex ütéscsillapító burkolatok

Bounce - A lebegőfotel 

Neoz exlusive lámpák

Heatstrip - A modern és innovatív hősugárzó

+ A Blikk Nők Otthon és Kert magazin standját a Nádland is segített felépíteni.

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Kovács István

teraszfűtés Volt már Önnel is úgy, hogy mikor a tél vége felé kicsit kisütött a nap, rögtön úgy érezte, hogy már eljött a nyár?

Ilyenkor az ember rögtön kedvet érez kissé lezserebben öltözni (unjuk már a nagykabátot), szabadtéri programokat tervezni. A hosszú téli bezártság után jól esne egy kicsit a szabadban lenni, kiülni a teraszra beszélgetni, áthívni a barátokat, meginni egy üdítőt, sütögetni valamit. A kellemes tavaszi szellő is hívogat, de hogy őszinték legyünk, a szabadban való ücsörgéshez még sajnos túl hideg van...

Tovább olvasom
Komment | Létrehozta Kovács István