függőágy„Hosszú, majd' egy évtizedes brazíliai tartózkodásunk vége felé sokat gondolkodtunk azon, mit is hozhatnánk magunkkal abból a sokak számára ismeretlen, titokzatos világból. Úgy gondoltuk, hogy egy valami képes csupán azt az életérzést közvetíteni, amit annyira kívánunk mindenkinek itt Magyarországon, hogy átélje és megérezhesse: Ez a csoda a függőágy!” - mondja Muzslai Endre, a brazil függőfotelek és függőágyak magyarországi importőre.

Jótékony hatások a test és a lélek számára

A brazilok kiegyensúlyozott lelkiállapotához hozzájárul a függőágyak elterjedt használata is, melyek amellett, hogy egyedülálló módon szolgálják a gondtalan pihenést, a gyermekek számára is önfeledt örömet okozó játékszerek, valamint ringató mozgásuknak köszönhetően enyhítik a stresszt, és az idegrendszeri problémákat.

Sokak előtt ma már nem titok, hogy ez az egyszerű szerkezet amellett, hogy egyedülálló módon szolgálja a gondtalan pihenést, a gyermekek számára is önfeledt örömet okozó játékszer, valamint terápiás eszköz is. A csak textil (100% pamut) függőágyak ringató mozgása az anyaméhre emlékeztet, emiatt enyhíti a stresszt, és az idegrendszeri problémákat. Használata oldja a feszültséget, segíti a szorongások leküzdését, ezáltal hozzájárul bizonyos betegségek megelőzéséhez is. A függőágy éjszakai alváshoz is ideális!

függőágyMilyen a jó függőágy?

Egy függőágy minőségét elsősorban a technológia, az alapanyag és az adott gyártó tapasztalata határozza meg.
Technológia tekintetében létezik az ún. famerevítős típus, és a nagy méretű 100% pamut típus. A famerevítős függőágyak által nyújtott relaxáló hatás azonban messze elmarad a csak textil anyagból készült termékek ringatózás élményétől és biztonságától.

Ami az alapanyagot illeti, kizárólag 100% pamut függőágyat érdemes választani. Ezek tartósak, egészségesek, jól szellőznek, és természetes érzést biztosítanak. Emellett túrázóknak javasolt az ejtőernyőselyemből készült függőágyak használata is, ezek ugyanis rendkívül könnyűek, így könnyen hordozhatóak és bárhol pillanatok alatt kényelmes pihenőhely alakítható ki belőlük.

A világ talán legjobb függőágyait hol is készítenék máshol, mint Brazíliában? Azon belül is Észak-kelet Brazília számít a függőágy készítés fellegvárának. Pár ezer forint különbözet miatt nem érdemes az ottani, szenvedélyes munkával, és sokéves tapasztalattal készült függőágyakat felcserélni az olcsóbb távol-keleti, vagy egyéb utánzatokra. A jó függőágy természetesen szép is.

A brazil függőágyak közös jellemzője, hogy a fenti minőségi kritérimokon felül, jó kedvű, de mégsem kirívó színvilágukkal teszik vidámmabbá a környezetünket.

függőágyA Függőágy íve

A termékek fontos paramétere a minimális felfüggesztési távolság. Ennek betartásával a függőágy felveszi az ideális ívet, melyben többféleképpen is lehet feküdni:
1. Merőlegesen a függőágy hosszára, fejét nekitámasztva az anyag másik szélének, így lábbal is hintáztathatja magát.
2. Átlósan fekve a függőágy jobban megfeszül, ezzel együtt teste is egyenesebb tartást vehet fel.
3. Hosszanti irányban, középen elmerülve az anyagban, hanyatt fekvésben, vagy oldalra fordulva, kiváló alváshoz.

Hogyan rögzítsem?

Egy függőágy felszerelésére sokkal több lehetőség van, mint azt sokan elsőre gondolnák. Íme néhány jól bevált módszer:

Kertben
A legkézenfekvőbb megoldás természetesen az, ha kertjében két fa megfelelő távolságra van egymástól. Ebben az esetben nincs is más dolga, mint hogy a két fa közé felfüggessze a függőágyat. Ha a távolság nagynak bizonyolna, nem kell kétségbe esni: kötéllel akár 2 méter távolság is kompenzálható.

Függőleges fal-, illetve fa (nem élő fa) felületre ajánljuk az általunk forgalmazott speciális függőágykampót, melyre egy mozdulattal ráakasztható a függőágy.
Amennyiben csupán egy felfüggesztésre alkalmas hely van a kertben, úgy ajánljuk egy akácfa oszlop betételét a földbe, így pótolhatja a hiányzó fát, ráadásul továbbra is természetes környezetben pihenhet!

függőágyBeltéren
Szobába, nappaliba feltétlenül a függőágykampót kell használni. A hely felmérésénél ne csupán szemben lévő, de szomszédos, egymásra 90°-ban elhelyezkedő falfelületre is gondoljon, a függőágykampó lengő horog része ugyanis ilyen esetben is szabadon lengedezik.

A függőágy tisztítása

Mivel a termékek 100% pamutból készülnek és igen élénk színűek is lehetnek, ezért ugyanarra kell ügyelni, mint amire hasonló tulajdonságú ruhák mosásánál: 30-40 fokos vízben, semleges mosószer használatát ajánljuk! Kerülje a gépi mosást!

Tekintse meg függőágy és függőszék kínálatunkat a Nádland webáruházban, és vigye haza ezt a egyedülálló életérzést már most!

Szóljon hozzá: Ön kedveli a Brazil hangulatot? 

Nem található termék a megadott feltételekkel.