Alapítás és történelmi mérföldkövek

A TAISHAN GROUP egy jelentős ipari vállalatcsoport, amely Kína szívében, a híres Tai-hegy közelében helyezkedik el. A cégcsoportot 1978-ban alapították, kezdetben kézzel varrt matracokat készített fűthető téglával ellátott ágyakhoz, de ma már széleskörű ipari tevékenységeket folytat és 12 leányvállalattal rendelkezik. 

A vállalat 2002-ben kezdett el foglalkozni műfű gyártással, létrehozták a Taishan Műfű leányvállalatot és olyan 100%-ban importált gépekkel kezdtek el dolgozni, amelyeket Ausztriából, az Egyesült Királyságból és Ausztráliából szereztek be.  Azóta már több évtizedes tapasztalatra tettek szert ebben az iparágban és a folyamatos, illetve látványos fejlődés jellemző rájuk.A Taishan kifejezés jelentése Tai-hegy, ezt a márkát tehát a közelükben lévő hegyről nevezték el. 

Előremutató fejlesztések és elismertség

A Taishan 2005-ben lett az első kínai műfüvet gyártó cég, amely átment a FIFA teszten, és ezzel megnyitotta az utat a nemzetközi elismerés felé. További jelentős mérföldkő volt a FIFA-licenc megszerzése 2007-ben. 

  • 2008-ban az olimpiai játékok beszállítója lett.
  • 2009-ben az első FIH tanúsítvánnyal rendelkező gyártó lett Kínában. 
  • 2015-ben megalkották a világon az első negatív iont kibocsátó (anionos) műfüvet. Itt érdemes megemlíteni, hogy a negatív ionok lekötik a port, a füstöt, a fertőző csírákat és más szennyeződéseket, amelyek általában pozitív töltésűek és így semlegesítik őket. 
  • 2017-ben létrehozták a Taishan antisztatikus füvet.
  • 2018-ban kitalálták az antibakteriális műfüvet.
  • 2020-ban 200.000.000 m2 műfüvet szállítottak a világ minden tájára. 

Technológia és minőségbiztosítás

A Taishan kiemelkedő technológiai infrastruktúrával rendelkezik, amely magában foglalja a világhírű gyártók által szállított extrudáló gépeket, tufting gépeket, bevonógépeket és beépítőberendezéseket. Ezek a berendezések lehetővé teszik a vállalat számára, hogy különböző típusú műfüveket gyártson.A Taishan műfű kevés illesztéssel, alacsony repedezéssel, magas simasággal és kiváló megjelenéssel készül. A vízelvezető keresztperforációval van beépítve, aminek köszönhetően a gyep minden négyzetméterének vízelvezetési sebessége 85 l/perc. Ez a technika meghosszabbítja az alapszövet élettartamát és ellenáll a szakadásnak.

Biztonság és tanúsítványok

A Taishan műfüvei megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, beleértve a PN-EN 1176, PN-EN 1177 és PN-EN 71 szabványokat. A termékek minőségét és biztonságát független tanúsító cégek, mint a TÜV SÜD és a TÜV RHEINLAND tesztelik. 

Termékpaletta

A Taishan műfű termékcsaládja számos különböző lakossági, köztéri, sport és tájépítészeti célra tervezett terméket kínál. A választékban megtalálhatóak a jégkoronghoz, futballhoz, teniszpályákhoz és golfhoz tervezett műfüvek is, amelyek javítják a játékélményt és csökkentik a karbantartási költségeket. A baseballhoz ajánlott műfüvek hasonló előnyökkel bírnak, míg a multifunkcionális műfüvek népszerűek a különböző közösségek és klubok körében. Külön említést érdemel a repülőterek számára fejlesztett speciális műfű, valamint a nem kitöltő és a rögbipályákra való műfüvek. Ezen kívül a több színből álló műfűszőnyegek is elérhetőek, amelyeket játszóházak vagy különböző kisebb gyermekekkel foglalkozó intézmények részére ajánlanak, de akár lakossági célra is. Ez a paletta pedig egyre csak bővül. 

Küldetés és jövőkép

A Taishan elkötelezett a magas minőségű termékek gyártása mellett, kiemelt figyelmet fordítva a tudományos és technológiai innovációra. A vállalat célja, hogy a kínai sportipar egyik vezető képviselőjeként elősegítse a gazdasági fejlődést és olimpiai minőségű sportfelszereléseket tegyen mindenki számára elérhetővé.

Fejlesztési stratégiák

A Taishan a technológia által vezérelt fejlesztési filozófiát követi, folyamatos kutatásokat végez és aktívan részt vesz a nemzetközi szabványok kialakításában. A vállalat célja, hogy világhírű márkát hozzon létre és ezzel világszínvonalú vállalattá váljon.

Érdekességek

TAISHAN GROUP: Átfogó ipari tevékenységek

A TAISHAN GROUP tevékenységi körébe tartozik az ipari és erőművi kazánok, nyomástartó edények, elektromos berendezések, kábelek és hajókipufogó-hűtők tervezése és gyártása. 2017-es adatok alapján a cég 1,02 millió négyzetméteres területen végezte működését, 4 milliárd jüan (520millió euró) értékű összvagyonnal, 4300 alkalmazottal és 12 leányvállalattal rendelkezett.

A Taishan Sports 1978-ban alakult, kezdetben kézzel varrt matracokat készítettek fűthető téglával ellátott ágyakhoz. Egy családi műhelyből kiindulva a cég mára a világszínvonalú szabványok meghatározójává, egy globális sport szolgáltatóvá fejlődött és több évtizednyi innovatív fejlesztés után történelmi ugrást hajtott végre „a fűthető téglás ágytól a világszínpadig”. Jelenleg fő termékei és üzleti tevékenységei közé tartoznak a high-end sporteszközök, a negatív ionokat kibocsátó műfű, a szénszálas kerékpárok, az okos téli sporteszközök, az intelligens fitnesz berendezések és a sportmérnöki szolgáltatások.

Fióktelepei vannak Pekingben, Sanghajban, Shenzhenben, Jinanban, Qingdaóban, Xi'anban, valamint nemzetközi fióktelepekkel és irodákkal is rendelkezik az Egyesült Államokban, Japánban és más országokban. A marketinghálózata több mint 200 országot és régiót ölel fel. A Taishan Sports sikeresen szolgált ki 5 olimpiai játékot, 3 ifjúsági olimpiai játékot, 5 universiadét, 6 ázsiai játékot és több mint 1000 belföldi és nemzetközi sporteseményt, melyek mindegyike „nulla hibával, nulla meghibásodással, nulla panasszal” zárult. A márka értéke elérte a 19,7 milliárd RMB-t (jüant), így a Taishan Sports Kína sportiparának nemzetközi márkájává vált.

Sporteszközök és digitális innováció

A Shandong Taishan Sports Equipment Co.Ltd., a csoport egyik tagja, széleskörű sporteszközökkel foglalkozik. Ez magában foglalja a fitnesz- és tornaeszközöket, atlétikai felszereléseket és egyéb sportcikkeket. 

A Shandong Taishan Sports Engineering Co.Ltd. egy professzionális építőipari vállalat, amely 2003 óta sportpályák tanácsadásával, tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, kiemelkedő minősítéssel rendelkezik. A cég aktívan vesz részt a sportágazati szabványok kidolgozásában és számos környezetbarát, új sportépítési projektet valósított meg. Különösen figyelemre méltóak az intelligens sportlétesítmények és multifunkcionális ketrecpályák terén elért eredményeik. A cég 2016 és 2017 között Dezhou városában több mint 300 egyetemi sportprojektet hajtott végre, melyeket széles körben elismertek. Az általuk épített Beijing 161 Middle School sportpálya 2018-ban "modellprojektté" vált az új nemzeti szabványok alapján. A Shandong Taishan Sports Engineering Co.Ltd. az építési szolgáltatások teljes skáláját nyújtja a tervezéstől a karbantartásig, kihasználva a Taishan Group által nyújtott előnyöket.

AI és fitness innovációk

A Shenzhen Taishan Sports Technology Co. Ltd., a csoport egy másik leányvállalata, az Idong márkát fejleszti, amely az AI testvizsgáló gépekre és az egyéni testmozgás folyamatos monitorozására összpontosít. A Taishan Sports Technology termékei nemzetközi tanúsítványokkal rendelkeznek és számos szabadalommal büszkélkedhetnek. Az Idong Bar, a cég egy másik kezdeményezése, amely AI technológiát és fitnesz szolgáltatásokat egyesít. A cég részt vett a 2017-es World University Games sportesemény kiszolgálásában is a "Sport + Internet" modell alkalmazásával.

Technológiai fejlődés és kutatás

A csoport kiemelkedő technológiai innovációval rendelkezik, amit egy országos és két tartományi technológiai fejlesztési központ, valamint egy Jinan városában található termoelektromos mérnöki intézet bizonyít. Itt folyik a biomassza kazánok, hulladékégetők és keringő fluidágyas kazánok technológiai kutatása és fejlesztése. Ezen kívül a TAISHAN GROUP együttműködik európai fejlett vállalatokkal is az energiahatékony és környezetbarát kazántermékek fejlesztése okán.

A csoport számos díjat és elismerést kapott a termékeiért, többek között az ISO9001 nemzetközi minőségirányítási rendszer tanúsítványát és a Nemzeti Fáklya Tervben a National Important Technical Achievement Awards díjat.

A Taishan Group folyamatos fejlesztési stratégiát alkalmaz a technológia, piac, menedzsment és kultúra területén, folyamatosan erősítve átfogó erejét. A csoport továbbá elkötelezett a termékek folyamatos fejlesztése mellett, a „túl a jelenen, a jövő felé” koncepciót követve.

Nézd meg termékeinket!