cölöp

A Nádland Kft-nél már 10 éve foglalkozunk telített fenyő anyagokkal, és az évek során sokféle minőség megfordult a kezünk között. Az elmúlt időben kialakult egy stratégiai együttműködés az egyik észak európai beszállítónkkal, akik szembe fordulva a piaci trendekkel elhatárolták magukat a minőségromlás folyamatától, és csak kiváló minőséget hajlandóak vásárlóiknak szállítani.

Hatalmas méretüknek, több évtizedes tapasztalatuknak és modern technológiájuknak köszönhetően mindezt elérhető áron képesek szállítani egész Európa számára.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljenek, a hosszú évek tesztelései során tökéletesített gyártási folyamat eredményeként elkészülő termékekre az alábbi garanciákat vállalják:

Borovi fenyő cölöpök/rúdfák (Pinus Sylvestris): 15 év

Lucfenyő cölöpök/rúdfák (Picea Abies): 15 év

Faanyag minőség

Termékeinkhez a legkiválóbb minőségű északi lucfenyőt és borovi fenyőt használjnak, melyek Észtország erdőgazdaságaiból származnak. Az ottani időjárási körülmények miatt ezek a fák igen lassan nőnek, emiatt tömörségük és tartósságuk sokkal jobb a gyorsabban növekvő déli társaikénál.

Feldolgozás minősége

A feldolgozás előtt minden farönköt gondosan átnéznek – egyszer az erdőben a kitermeléskor, majd másodszor az Imprest osztályozó során.

A harmadik ellenőrzés a termék elkészülte után, a csomagolás megkezdése előtt történik. Ez a háromszoros ellenőrzés garantálja, hogy a raklapokra csak a vásárlóval megállapodott minőség kerüljön.

Csomagolás

A csomagolás minősége különösen fontos ez egyszerű logisztika miatt. Minden rakat pontosan ugyanakkora méretű négyszög keresztmetszetű (1,15 x 1,15 m), ezért nagyon egyszerűen és átláthatóan raktározható.

A rakatok úgy készülnek, hogy felbontás után is megtartsák az alakjukat. Így a körmart faanyagok nem gurulnak szét a pántok felvágása után sem.

Kezelés

A rovarok, a nedvesség és a gombák mind a faanyag élettartamát korlátozó veszélyforrások. A velük szembeni védelem emiatt a faanyag élettartamának növekedését eredményezi. Az általunk forgalmazott körmart faanyagok mindegyike a „vákuum-nyomás-vákuum” kezelési módszerrel kerül telítésre.

 

Favédőszerek és besorolások

Az általunk forgalmazott faanyagok kezelése két nagy telítő kamrában történik, két külünféle favédőszerrel (Tanalith E & Wolmanith CX-10), mindkettő vízbázisú, környezetbarát, ugyanakkor megfelelő védelmet nyújt a fának.

Az EN 351-1 EU szabvány szerint a telített faanyagok a következő kategóriákba sorolhatók:

HC2 – kültéri használatra fedett helyen

HC3 – kültéri használatra alkalmas, ha talajjal nem érintkezik

HC4 – kültéri használatra, földbe ütve is használható

Az általunk forgalmazott termékek mindegyike ez utóbbi kategóriába (HC4) tartozik.

Minőség

A kezelés minősége a fába juttatott favédőszer mennyiségétől függ. Ezt a telítendő faanyag fajtája, nedvességtartalma, a nyomás nagysága és időtartama befolyásolja.

A Nádland által forgalmazott körmart faanyag kezelése a következő paraméterekkel történik:

1. Előszárítás: a nyers rönköket 28% alatti nedvességtartalmúra szárítják

2. Elővákuum: 30 perc/600 mm Hg

3. Telítés: 90/120 perc (borovi/luc), 12,8 bar, 7 kg/m3 telítőanyag (telítés minimális mélysége: luc: 6mm, borovi: a teljes szíjács)

4. Utóvákuum: 15 perc/600 mm Hg

Garancia: 15 év

Viszonteladó partnereink számára kedvezményes szezon előtti rendelési lehetőséget biztosítunk!

Az előrendelési árlista letölthető ide kattintva: http://bit.ly/Vlb3EB
A feltüntetett árak az áfát tartalmazzák!

Ha még nem szeretne konkrét rendelés leadni, de előre láthatólag szüksége lesz az év során ilyen minőségi faanyagra, kérem jelezze felénk minden kötelezettség nélkül.

Információ, megrendelés:
Szász János
szasz.janos@nadland.hu
+36-70/430-4274