mYnest - idegen fogalom, természetközeli gondolatok

A mYnest tulajdonképpen egy oktatóeszköz, melyet elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és lefotózására készítettünk. Egy természetfotós játszótér, mely a gyerekek élmény centrikus oktatását és szemléletformálását szolgálja.

A mYnest azonban számunkra sokkal több ennél: hit, bizalom, törekvés a környezettudatos jelen és jövő felé. Szeretnénk, ha a gyermekek a rendszeres etetés révén a madarakról való való gondoskodást is korán megtanulnák.

(A termékről részletek itt talál: www.mynest.hu)

Iskolakert program

Zöld Óvoda, Madár Barát Óvoda, Környezettudatos Óvoda - nem ismeretlen kifejezések és szerencsére egyre gyakrabban találkozhatunk ezekkel a megjelölésekkel, már iskolák esetében is. Örülünk, hogy mind az oktatási rendszer, mind a pedagógusok és szülők fontosnak tartják, hogy a gyermekek minél korábban megismerkedjenek a környezetvédelem összetett és fontos gondolataival, feladatival.

Kiadványaink mellett számos olyan programot támogatunk, mely segíti a környezettudatos nevelés formáját, de természetesen saját programunk is van, elsősorban intézmények számára: ez az iskolakert program. 

Az iskolakert program keretein belül a kifejezetten erre a célra tervezett eszközök segítségével a gyermekeknek egy olyan speciális teret alakítunk ki, ahol a legalapvetőbb ökológiai formációkkal, a konyhakerti zöldségek és gyümölcsök, illetve a kertben leggyakrabban megtalálható zöld (dísz) növények ültetését és ápolását ismerhetik meg és sajátíthatják el.

Bálint György, "Gyuri bácsi" a program fővédnöke. Ő inspirálta, szakmailag támogatta az iskolakert koncepció kidolgozását és országos népszerűsítését.

(A programról részletesen itt olvashat: www.iskolakertprogram.hu)

Fekete Gólya kártyajáték

A myNest eszközök mellett újdonságként szeretnénk bemutatni a gyönyörű grafikákkal illusztrált "Fekete Gólya" társasjátékot, mely a mYnest programhoz és applikációhoz kapcsolható, otthon, családi körben is remek szórakozást biztosító játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

(A játékról itt olvashat bővebben: https://www.nadland.hu/mynest-fekete-golya-kartyajatek/)

Kiadványok és eszközök

Weboldalunkon számos olyan könyvet (Bálint György, Telegdi Ágnes, Szalontai Kriszta tollából) talál, mely segít a hasznos és szép kert kialakításában, környezetünk élővilágának, madárvilágának megismerésében. Kiadványaink és eszközeink segítenek a gyerekeket korán bevezetni a környezettudatos gondolkodásba, s felnőttként is lehetőséget kapunk, hogy "zöldként" gondolkozhassunk és élhessünk.

("Zöld termék összefoglalónkat itt találja:https://www.nadland.hu/blog/Vasarlasnal-is-legyen-szempont-a-kornyezetvedelem/ )