FSC környezetvédelem

Profilunk a kert és minden, amiben egy kertre szükség lehet, így aktuális bejegyzésünkben azokat a termékeket igyekeztünk összegyűjteni, melyek megvásárlásával Ön is csökkentheti ökológiai lábnyomát és óvhatja környezetét! HA gyermek van a családban, külön érdemes odafigyelni a környezetbarát termékekre, hiszen ezek gyakran vegyszermentes, baba, illetve gyermekbarát összetételből készülnek!

ReFlex gumilapok

A biztonság, esztétika és praktikum mellett a környezetvédelem szempontjainak is megfelel a ReFlex gumilap, hiszen újrahasznosított gumiabroncsból készül, így költséghatékony, és környezetbarát megoldást jelent például sportpályák és játszóterek, edzőtermek, teraszok, járdák, kocsi beállók csúszásmentes, rugalmas burkolataként. Számos méretből, színből és formából választhat. Méretéből adódóan szállítása egyszerű, hiszen hagyományos EUR raklapokon szállítható. A ReFlex gumilap granulátumos szerkezetének felülete vízáteresztő, az esővíz hatékony elvezetését az alján kialakított vízelvezető csatornák biztosítják.

JungleGym játszóterek

A JungleGym minden terméke FSC, illetve PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, így biztosítva, hogy a termékek felelős erdőgazdaságból származnak. A JungleGym 1994 óta fejleszti játszótereit, hogy az Ön gyermekei is legjobbat kaphassák. A széles típusválasztékban mindenki megtalálja az ideális megoldást, az alapmodelleken kívül pedig a modulok és kiegészítők segítségével teljesen egyedi játszótér építhető. Az egyszerű, ábrákkal illusztrált szerelési útmutató segítségével minden játszótér könnyen és pontosan összerakható, akár házilag is. A szabadalmaztatott vasalatok és a masszív, telített fenyőből – FSC ÉS PEFC alapanyagból - készült szerkezet egyedülálló stabilitást biztosítanak a JungleGym játszótereknek Ráadásul mindegyik játszótéri eszköz független tanúsító intézet (TÜV) által kiállított biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. A JungeGym játszótereknél is kiválóan alkalmazhatóak a ReFlex környezetbarát, esésvédő gumilapjai.

Milesi festékek

A Milesi kifejlesztette a Hydrocrom vizes bázisú lazúrrendszert melynek vékony és vastaglazúrjai megfelelően alkalmasak kül-, vagy beltéri fa felületek védelmére. Maximális UV védelem mellet megfelelően színtartóak, vizes bázisuknak is köszönhetően pedig a kültérre fejlesztett anyagai nem károsítják környezetünket. Széles színpalettája biztosítja Önt arról, hogy megtalálja a megfelelő színvilágot, 14 alapszínén felül rengeteg egyedi színárnyalatot kaphat.

mYnest és egyéb „állatságok”

A környezetvédelem fontos eleme a környezetünkben élő állatok szeretete és védelme is. A mYnest egy olyan oktatóeszköz, amit a gyerekek és oktatóik közös és örömteli használatára, elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és fotózására készült. A természetfotós játszótér a gyermekek élmény centrikus oktatását és szemléletformálását szolgálja. A myNest termékek között megtalálható a komplex - lakossági és közterületi – madár les, madáretető, de a gyakorlati program mellett kiváló tanulást és oktatást biztosít a mYnest kártyajáték, a stratégiai és ismeretterjesztő társasjáték, applikáció és természetesen az egy hetes Füvészkert tábor is! (Részletek a mynest.hu oldalon).

A mYnest termékek mellett a különböző fészekrakási szokásokhoz kialakított madárodúk, fészkelő kas, a nyári hőségben és a nagy hidegekben is segítséget nyújtó etetők és itatók is megtalálhatók kínálatunkban.

A madarak mellett mindenki kedvencére, „Misi Mókusra” is gondoltunk! Különleges Mókusodúnk és etetőnk is fellelhető a weboldalon!

Iskolakert és a speciális magaságyások

Az iskolakert egy olyan öko szemléletű oktatási és nevelési tér, ahol a tanulók egy szemléltető, konyhakerti és ökológiai bemutató térben, a házi kerti zöldségnövények, gyümölcsök és dísznövények termesztési, gondozási munkáiban személyesen vesznek részt. Iskolakert programunknak már közel tízezer követője van. Az iskolakert programban is használt magaságyások prémium minőségű, biokezelt, tömörfából készülnek. A láda belső oldalát víz és légáteresztő geotextíliával fedjük. A kezeléséhez olyan anyagokat használunk, amelyek nem mérgezőek, így ehető, konyhakerti növények is termeszthetőek benne.

Válasszon Ön is környezetbarát terméket, olvasson többet mYnest és iskolakert programunkról és segítse Ön is egy zöldebb jövő megteremtését!