A felfújható/gumimedence szó hallatán - szinte - mindenkinek a nyár, az otthoni, vagy a strandon, hotelben eltöltött kellemes szabadidő és pancsolás jut az eszébe. Gondolt azonban már arra is, mit tesz majd a medence alá, hogy az ne tegye tönkre a füvet, vagy éppen a talaj, amire helyezik, ne tegye tönkre a medencét és még csúszásmentes, biztonságos is legyen?

Átmeneti megoldások
A közösségi portálokon és a google segítségével számtalan ötletet találhat. A házi "praktikákról" most inkább nem ejtenénk szót, de a geotextília és egyéb fólia megoldásokat sem tartjuk a legjobb ötletnek. Egyfelől, a fent említett lehetőségek pl. nem segítenek elkerülni a medence körül kialakuló csúszós fű, beton stb. okozta baleseteket, illetve a sár kialakulását, másfelől mindamellett, hogy csak szezonális megoldásként alkalmazhatóak, a füvet pl. tönkreteszik.
Csúszásmentes és tartós megoldás
Sokan bele sem gondolnak, hogy a vizes papucs mellet  a vizes fű és beton, vagy más járófelület is nagyon könnyen csúnya balesethez vezethet, ahogy arra sem gondolnak, hogy a gyerekeknek szánt felfújható - ahogy az ideiglenesen, csak a szezonra felállított nagyobb méretű kültéri medence (is) - tönkreteszi a füvet, amire elhelyezik és ősszel lehet gondolkozni, a következő szezonig mégis mivel lehetne eltakarni a keletkezett csúnya foltot!  
Design és funkció
A ReFlex gumilap puha felületén mezítláb is kellemes érzés végigsétálni. Porózus, vízelvezető felületének és rugalmas anyagának köszönhetően a medence alatt és mellet is kitűnően használható, mert nem csúszik, mint a vizes fű, beton, vagy a hagyományos burkolatok.
A csúszásmentesség mellett nem elhanyagolható szempont, hogy sokkal esztétikusabb és hosszabb távra nyújt megoldást, mint a ritkuló, sarasodó fű. A szezon végeztével, vagy a medence átmeneti eltávolításával bármely más játékeszközt, pl. pingpongasztalt is elhelyezhetünk a gumilapokon, így fokozva más játékok biztonsági - és a speciális felületnek köszönhetően - kényelmesebb, egészségesebb használatát.
A ReFlex gumilapok természetesen nem csak gyermekeknek szánt felfújható, de épített, illetve szabadon álló kerti medencék körül is esztétikus, praktikus, biztonságos megoldást kínálnak!
A ReFlex gumilap több különböző színben és méretben kapható, így könnyen megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbbet. Nem kell aggódnia akkor sem, ha épített, telepített medencéje, vagy dézsafürdője mellett már van burkolat: a ReFlex terasz gumilapokat beton felületre ragasztva ajánljuk lerakni, vagy esetleg zúzottkő ágyba. Utóbbi esetben a lapok egymáshoz is ragaszthatók gumilap ragasztóval a nagyobb stabilitás érdekében. Legjobb, ha a felületnek keretet, vagy szegélyt is készítünk (pl. beton szegély, impregnált fenyő, gumilap szegély, stb.), hogy ezzel megóvjuk a széleit a letöredezéstől.  
Környezetvédelem
A biztonság, esztétika és praktikum mellett a környezetvédelem szempontjainak is megfelel a ReFlex gumilap, hiszen újrahasznosított gumiabroncsból készül.