Január 29. - a puzzle világnapja

Sokan ismerik a puzzle játékot, manapság nagy sikernek örvend a családi társasjátékok tengerében. Létezik belőle kisebb, nagyobb, 3d-s és még 42000 darabos kirakó is kapható a piacon. Annak ellenére, hogy ilyen ismert, a legtöbb embernek eszébe sem jutna azon morfondírozni kirakózás közben, hogy "Vajon honnan jött a puzzle ötlete?" 


A kirakó története igen messzire, a 18. századra nyúlik vissza. Egy angol térképész állt elő azzal az ötlettel, hogy "feldarabolja" Nagy Britanniát. 1763-ban egy térképet ragasztott egy falapra, majd a Nagy britanniai grófságok mentén szétfűrészelte. (Eredeti angol neve is innen ered: "lombfűrészrejtvény".) Ezzel (az akkor még fogakkal nem rendelkező kirakóval ) az volt a célja, hogy segédanyagként árusítsa földrajz tanuláshoz. Hát nem zseniális ötlet?
Manapság már ennél jóval több variáció létezik a puzzle kínálatban, nálunk is akad otthon jócskán belőle. Mindemellett a puzzle formája olyan jópofa, hogy már rengeteg mindenhez fel lehet használni. Létezik puzzle medál nyakláncon, kirakó mintájú szőnyeg, sőt a legjobb helyeken puzzle gumilap is kapható. ;)

Hogy miért is jó kirakózni? A puzzle számos fejlesztő hatással bír mind gyerekek, mind pedig a felnőttek számára. Első sorban fejleszti a kézügyességet és a kreativitást. Természetesen kiválóan alkalmas a kitartás és türelem erősítésére is, valamint szuper hatással van a logikai kézségre is. 
Érdekel, hogy kinek is való tulajdonképpen a puzzle? Mindenkinek! Időseknek kiváló időtöltés lehet a szürke hétköznapok alatt, valamint akár a fárasztó munkahét utáni pihentető hétvégéken is nagyszerű családi jaték. Sőt, kínálatunkban például szerepel egy kifejezetten kisebbeknek való kirakó, ami ragyogó lehetőség arra, hogy a bölcsis korosztály is megismerkedjen ezzel a játékkal.

Kedvet kaptál hozzá? Ismerd meg a kínálatunkban szereplő Puzzle termékeket!

Mesekocka Erdő mix 12 db-os Sale

Normál ár: 2 099 Ft

Special Price 1 500 Ft

Mesekocka Tengervilág mix 12 db-os Sale

Normál ár: 1 996 Ft

Special Price 1 500 Ft

Mesekocka Közlekedés mix 12 db Sale

Normál ár: 1 996 Ft

Special Price 1 500 Ft

Mesekocka Park mix 12 db Sale

Normál ár: 1 996 Ft

Special Price 1 500 Ft

First Puzzle Farm Sale

Normál ár: 1 104 Ft

Special Price 800 Ft