Korábbi blogunkban, illetve kifejezetten a témával foglalkozó www.fut.hu oldalunkon részletesen elemezzük az elektromos fűtés előnyeit: a könnyű kalkulációt – mekkora térbe mekkora energiaigényre, illetve milyen fűtőtestekre lesz szükség -, a rendkívül gyors és egyszerű telepítést, illetve a megfelelő típus(ok) kiválasztása esetén az intelligens, távol vezérelhető megoldások korszerű és energiatakarékos felhasználási lehetőségeit.

Sokan még mindig idegenkednek az elektromos fűtéstől, ugyanakkor érzik az emelkedő gázszámla és a csökkenő hatásfok kellemetlen következményeit, keresik az alternatív lehetőségeket.

A fabrikett előnyeit sokan ismerhetik már, ezek a következők:

- A téli tüzelés mellet használhatjuk kerti-, vagy grillsütőben is (így nem kell attól félni, hogyha pl. télre túl sokat vásároltunk, az egész nyáron tárolni, „kerülgetni” kell

- Tiszta, kényelmes tüzelőanyag: használatra kész állapotban vásárolható meg, így a család férfi tagjainak nem jelent plusz munkát.

- A fabrikett fűtőértéke kb 50%-kal nagyobb, mint a nyers tűzifáé

- A fabrikett 2-3-szor nagyobb sűrűségű, mint a hagyományos tűzifa, nagyobb hatékonysággal ég, valamint hosszabb ideig izzik.

- A fabrikett begyújtása igen egyszerű feladat

A fabrikett előnyeit, DE a környezetvédelmet figyelembe véve, sőt előtérbe helyező BIOBRIKETT KITŰNŐ választás lehet mindazoknak, akik a hagyományos, könnyű, gyors, biztonságos, magas hatásfokú fűtési megoldást keresik, azonban FONTOSNAK tartják a KÖRNYEZETVÉDELMET is: a BIOBRIKETT egy olyan környezetbarát termék, ami megmentheti a még meglévő erdeinket! A biobrikettet mezőgazdasági melléktermékekből készítik, úgy, mint búzaszalma, repce, szója, energiafű, lucernafélék. Az alapanyagokat a gyártó a helyi gazdaságoktól vásárolja fel, így is segítve az ökológiai lábnyom csökkentést.

A biobrikett kalória-, és fűtőértéke: 16000 – 17000 KJ.

Égés után keletkező hamutartalom: 10-15%, mely talajjavítóként a kertben felhasználható.

Védjük együtt a környezetünket, válasszon bio, környezetbarát tüzelőanyagot most akciós áron!