Amikor az ember a gyermekének szeretne vásárolni bármit is, gyakran kerülhet a bőség zavarába. Nincs ez másként a játszótornyok, vagy játszóvárak esetében sem. Ezzel az írással abban szeretnénk Önnek segíteni, hogy az idei trendek alapján melyek a leginkább közkedvelt típusok. Elöljáróban annyit még érdemes megjegyeznem, hogy a lista összeállításánál kicsit fájó szívvel kellett megállapítanom, hogy több nagyon klassz játék is lemaradt róla, tehát választás előtt érdemes körülnézni azért a teljes kínálatunkban, mert lehet, hogy Ön éppen azok között fogja megtalálni „az igazit”.

*** 10. Jungle Gym Club ***

A Jungle Gym Club a kompakt, kis kertekben is elférő kerti játszóvárak mintapéldánya. A létra és a csúszda egymásra merőleges oldalakon helyezkednek el, maximalizálva a helykihasználást. A tartós fatető kellemes árnyékot biztosít, a játék aljában pedig ott az elmaradhatatlan homokozó. Kiváló ár-érték arány, a Club torony számára így megérdemelt a toplistás hely.

Jungle Gym Club játszótér

*** 9. Brúnó Frontier ***

A mászókával kombinált játszóvárakat tartalmazó Brúnó sorozatunk legnépszerűbb példánya foglalja el a lista következő helyét. Figyelemre méltó, hogy az alapárban méretre vágott, lapraszerelt, 10 év garanciával bíró faanyagot kapunk, csakúgy, mint a mászóka modulhoz tartozó 2 db laphinta ülőkét is. Az egyedi megjelenésű hullámos mászófal és a hosszú csúszda a nagyobbacska gyermekek számára is élvezhető. Mindez idén a 9. helyhez volt elég.

Bruno frontier játszótér

*** 8. Jungle Gym Castle ***

Egy újabb kis méretű torony a Jungle Gymtől, a Clubhoz képest a fő különbség, hogy a Castle ponyvatetővel készül, ami teljes vízhatlanságot biztosít. Kis kertekben is elfér, és természetesen homokozót is tartalmaz. Előkelő helyezése azért sem véletlen, mert az árcédulára pillantva azt látjuk, hogy alig lépi át a 100.000 Ft-os lélektani határt.

Jungle Gym Castle játszótér

*** 7. Jungle Gym Casa ***

Casa olaszul annyit tesz: „otthon”. És valóban ez a mediterrán látványvilágú, összetett mászóka valódi otthont adhat gyermekei játéka számára. A színes, tetején és alján egyaránt rögzített létra mellett található a csúszda, míg a torony alatt homokozó helyezkedik el. A Casa szerethető megjelenése a kis kertek kedvencévé tette az elmúlt időszakban.

Jungle Gym Case játszótér 

*** 6. Jungle Gym Chalet ***

A lista eleje felé haladva néhány nagyobb torony is beköszön. Köztük az évek óta töretlenül népszerű fatetős, teraszos Chalet. A platoform alatt homokozó vagy piknikasztal alakítható ki. Hatodik helyét impozáns megjelenése mellett talán azzal sikerült bebiztosítania, hogy a dobozban alapáron benne találhatunk egy játék telefont, egy kormánykereket, valamint a Bucket Modul névre hallgató felhúzható vödröt, ami a gyerekek nagy kedvence.

Jungle Gym Chalet játszótér

*** 5. Blue Rabbit 2.0 Beach Hut ***

A Blue Rabbit, azaz „kék nyúl” tavaly tért vissza újra hozzánk megújult kínálattal, és egyre inkább kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a vásárlók szívében. A masszív faszerkezetű torony kétféle platform magassággal választható (120 cm és 150 cm), és számos modullal bővíthető. A Beach Hut, ahogy a neve is elárulja egy valódi tengerparti vízimentő állomásra hajaz, amiből az apróságok elszántan kezdhetik meg akciójukat a kerti medencébe pottyant plüssmackó megmentésére.

Blue Rabbit 2.0 Beach Hut játszótér

*** 4. Jungle Gym Mansion ***

A tekintélyes méretű Mansion (jelentése kastély, nemesi kúria) az idei szezonban hatalmas mérete ellenére igen előkelő helyet harcolt ki magának a játszóterek eladott darabszámának tekintetében, hiszen épphogy csak lemaradt a dobogóról. A nagy méretű terasz lehetővé teszi, hogy az osztott alsó részben egy homokozó és egy piknik asztal is helyet kapjon egymás mellett, ahol a gyerekek tudnak rajzolni, társasozni, vagy éppen uzsonnázni. A Jungle Gym felső kategóriás tornyaihoz hasonlóan az alapár itt is tartalmaz extra felszereltséget egy kormány kerék és egy Bucket Modul formájában.

Jungle Gym Mansion játszótér

*** 3. Jungle Gym Playhouse Platform ***

A dobogó harmadik fokán a sokféleképpen variálható Playhouse Platform áll. Ebből az alaptoronyból háromféle különböző játék építhető: Playhouse L, Playhouse XL és a Crazy Playhouse, attól függően, hogy az alap platform dobozhoz milyen faanyag szettet, illetve játszóház felépítményt választunk. Népszerűségét variálhatósága mellett egyértelműen annak köszönheti, hogy a variációk mindegyikében egy nagyon vagány, zárható műanyag ajtókkal és ablakokkal felszerelt játszóházat kapunk.

Jungle Gym Playhouse Platform játszótér

*** 2. Jungle Gym Cottage ***

Az idei szezon ezüstérmese a Jungle Gym Cottage, egy univerzális, rendkívül jól variálható alaptorony, aminek 145 cm magasan elhelyezett platformjához már a hosszabb, 290 cm-es csúszdát lehet csatlakoztatni. Jellegzetes tetőkialakítása nem csak árnyékot ad, de eső ellen is jobban véd, mint a hagyományos fatetők. A Cottage tornyot legtöbb vásárlónk különböző modulokkal teszi még színesebbé.

Jungle Gym Cottage játszótér

*** 1. Jungle Gym Villa ***

A Jungle Gym Villa a kezdetektől belopta magát a hazai vásárlók szívébe, ennek köszönhetően Magyarországon már idestova egy évtizede uralja a kerti fajátszóterek piacát. Bár míg korábban fényévekkel a többi torony előtt állt, idén a feltörekvő újabb modelleknek sikerült erőteljesen megszorongatni, de sikerült megőriznie vezető helyét. A Villát választók nagy része amiatt dönt e típus mellett, mert az egyszerű létra mellett mászófal, kötéllétra, valamint mászókötél is színesíti a játéklehetőségeket, így egyetlen kompakt toronyba rengeteg funkciót sikerült belesűríteni. A Villa ezért további modulok hozzáadása nélkül is teljes értékű játékélményt nyújt, amihez ugyanakkor elfogadható ár is társul.

Jungle Gym Villa játszótér