A gumilapokat többféle célra is lehet használni. Ahhoz, hogy a céljainak a legmegfelelőbb gumilapot, a legjobb áron szerezze be, néhány dologgal jó tisztába lennie. Az első kérdés, amire válaszolnia kell a következő:Játszótéri esésvédő gumilap

Milyen célra szeretné használni a gumilapot?

  • Játszótér burkolatok.
  • Teraszok, erkélyek borítására.
  • Edző és fitness termi burkolatok.
  • Általános sportpálya burkolatok.
  • Kert és parkburkolatok.
  • Mezőgazdasági burkolatok.
  • Álláskönnyítő gumiburkolatok.
  • Rezgéscsillapító gumiburkolatok.
  • Szigetelésvédelmi burkolatok.

 Játszótérburkolatok (esésvédő)

A játszótér burkolatok egyik legfőbb célja a tragikusabb balesetek elkerülése.
A játszóterek biztonságáról a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet ad iránymutatást. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a rendelet a közterületi játszóterekre vonatkozik, és a saját, családi célra kialakított játszótéren elhelyezett játszótéri eszközökre nem kötelező alkalmazni. Azonban biztosak vagyunk abban az otthoni játszóterek biztonsági nem maradhat el a közterületi játszóterek biztonságától, ezért a rendelkezés észszerű alkalmazás mindenki számára ajánlott!

A jelenlegi szabályozás mellett 1 méter esési magasság felett kötelező az ütéscsillapító burkolatok használata. Ezek lehetnek homok, gyöngykavics, fenyőkéreg, gumi, stb.

Esésmagasság:
Csak olyan gumilapot vásároljon, mely rendelkezik megfelelő minősítéssel (TÜV). A minősítés meghatározza, hogy milyen maximális magasságból történő esetén nyújtják a gumilapok a megfelelő védelmet. Természetesen egyetlen szabvány betartása sem nyújt semmiféle garanciát sem arra, hogy nem fog előfordulni horzsolás, zúzódás vagy valamilyen kisebb sérülés, de a játszótéri gumiburkolatok használata csökkenti ezek lehetőségét illetve rugalmassága révén óv a súlyos fejsérülésektől.

Amennyiben olyan termékkel találkozik, ahol ez a minősítés nem áll rendelkezésre kérjük, hogy minden esetben fontolja meg a vásárlási szándékot!

Játszótéri gumiborításKopásvédelem:
Sajnos jelenleg nincs olyan szabályozás, mely kötelezné a gyártókat arra, hogy valamilyen minősítő számmal lássák el a termékeiket, hogy a vásárlók jobban összetudják hasonlítani őket. Természetesen minél magasabb az adott gumilap kopásállósága, azaz tömörebb, annál kisebb magasságból történő esés ellen nyújt megfelelő védelmet. Az esés magassági mutató és a kopásállóság fordított arányhoz hasonló viszonyban állnak egymással. Elképzelhető, hogy egy nagy esésmagassággal rendelkező terméknél úgy érték el ezt a mutatót, hogy az anyag szerkezetét lazábbra, levegősebbre készítették, ami miatt a kopásállósága nem megfelelő mértékű.

Az általunk forgalmazott Reflex gumilap esetében már folynak a munkálatok a kopássállósági mérőszám bevezetéséről. A termék minőségével, tartósságával kapcsolatban érdemes megjegyeznünk, hogy a piacona Reflex gumilapok esetében elsőként vállalt a gyártó garanciát és rögtön 3 évet!

Szennyező anyag tartalom:
A hazánkban forgalmazott gumilapok nagy része újrahasznosított gumiból készül. A játszóterek esetében fontos szempont, hogy a gumilap ne tartalmazzon egészségre káros anyagokat, melyek az esetlegesen leszakadó apró elemi részecskékkel bekerülhetnek a gyermekek szervezetébe.

A Reflex gumilapok rendelkeznek Reach tanúsítvánnyal, mely igazolja, hogy a Reflex gumilapok megfelelnek a 1907/2016 EK REACH rendelet vonatkozó szabályzásának.

A gumilapok esetében egy másik kérdés, hogy „sima” gumilapot vagy „stoplis” gumilapot válasszon?
A vélemények megoszlanak, de a stoplis gumilapok előnye, hogy a gumilap vízelvezetése sokkal jobb, az oldalirányú terhelésekkel szemben ellenállóbb és rugalmasabb elnyelei a ráható terheléseket.

Ezen információk felhasználásával jobban összetudja hasonlítani a gumilapokat és az egyforma paraméterekkel rendelkező termékek közül kitudja választani az Ön számára legkedvezőbb árral rendelkezőt!

Miért alkalmazza a Reflex gumilapokat a játszóterek burkolásához?

  • Kiváló ütéscsillapító képesség (esésmagassági szint mutató): MSZ EN 1176 szabvány szerint tanúsítva (TÜV-KERMI), minden gumilap esetében feltüntetjük a maximális esésmagasságot (HIC).
  • Károsanyag mentes: a Reflex gumilapok nem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagokat, rendelkeznek megfelelő minősítéssel (TÜV-REACH).
  • Magasfokú kopásállóság: ellenálló az igénybevételekkel szemben, 3 év garancia.
  • Csúszásmentes felület: a gumilap vízelvezető képességének köszönhetően akár közvetlenül eső után is biztonságosan használható.
  • Sima és rugalmas felület: kíméli az ízületeket, és csökkenti a ficamok és törések kockázatát.
  • Mindenhol egyenletes rugalmasság: nem „kopik ki”, mint a fű, vagy homokos talaj, amely keménnyé válik ott, ahol sokat használják.
  • Higiénikus: könnyen tisztítható.

 

Nem található termék a megadott feltételekkel.