Ulica Solar napelemek: nekünk bevált

Jászberényi út Nádland Kft.

Egy éve írtam arról, hogy mielőtt belevágnánk a napelem rendszerek nyilvános forgalmazásába és telepítésébe, saját magunk szerettük volna tesztelni az általunk kiválasztott termékeket (Napelem rendszer a Nádlandban). Ez azért volt fontos számunkra, mert egyszerűen tisztességtelennek éreztük volna ilyen komoly beruházásba belevinni az ügyfeleinket úgy, hogy magunk nem vagyunk megbizonyosodva 100%-ig a rendszer minőségéről és hatékonyságáról.

Nos, épp tegnap volt egy éve, hogy a Nádland Pest áruházban elindult az Ulica Solar napelem rendszer energiatermelése, és örömmel jelenthetem, hogy nem csalódtunk.

Pár adat a rendszerről...

 • Telepítés helyszíne: Budapest, X. kerület 
 • Telepített napelemek mennyisége, típusa: 60 db Ulica Solar 240W-os polikristályos napelem(összesen 14,4 kWp)
 • Inverter: Fronius 12 kW-os inverter (ez azt jelenti, hogy a 14,4 kWp-es rendszert termelését 12 kW-nál leszabályozza)
 • Tető dőlésszöge: 15°
 • Tájolás: dél-dél-nyugati

...és a teljesítményéről

Termelés az első évben: 15,5 MWh volt.

Ez a beépített teljesítményre vetítve közel 1080 kWh/kWp (a statisztikák szerint Magyarországon átlagosan elvileg 1000-1200 közé esik ez az érték, az Alföldön inkább 1200 körül, az Északi-Középhegységben inkább 1000 körül, Budapest valahol középen van).

Az inverter 12 kW-os maximális teljesítményére vetítve a termelés 1292 kWh/kW.

Ezzel a saját kis erőművel sikerült kiváltanunk az alábbi eszközök áramfogyasztását:

 • világítás,

 • számítógépek

 • nyomtatók és egyéb irodai eszközök

 • elektromos fűtés az irodákban

 • légkondicionálás

 • valamint a nagy teljesítményű asztalosipari gépek

Így az éves szaldó elszámolásunk 0 Ft körül fog alakulni.

Ez a jelenlegi „rezsicsökkentett” villamos energia árak mellett is 620.000 Ft megtakarítást jelentett számunkra az elmúlt évben (a rendszer tervezésekor érvényes árak mellett ez a termelés 775.000 Ft-os megtakarítást jelentett volna, de a lényeg, hogy nem kell fizetnünk gyakorlatilag semmit).

Már kapható!

dhl konténerA saját pozitív tapasztalataink és az egyre növekvő érdeklődés miatt áprilisban elindítottuk az első teljes konténer napelem szállítmányt a kínai gyárból (ha érdekli milyen egy nagyon komoly napelem gyár, érdemes megnéznie ezt a videót – innen hozzuk a napelemeket: Ulica Solar napelem gyár). Június elejére kedvenc tengeri szállítányozó partnerünk, a DHL, meg is hozta a modulokat.

Ha kíváncsi, mennyibe kerülne az Ön házára egy komplett napelemrendszer, kérem töltse ki minden kötelezettség nélkül ajánlatkérő lapunkat itt:

nyíl

Napelem ajánlatkérő kitöltése

Íme egy kis ízelítő az eddig telepített rendszereinkből:

napelem 11kW Óbuda

napelem 2,5 kW Óbuda

Ulica solar napelem Tökhöly út 2,5 kW

Ulica Solar napelem Bátonyterenye 30 kW

Szeretne Ön is 0 Ft-os villanyszámlát?

Töltse ki 1 perces ajánlatkérő lapunkat minden kötelezettség nélkül, és kollégánk hamarosan elküldi Önnek testre szabott ajánlatunkat:

Napelem ajánlatkérő kitöltése

További kérdései vannak?

Ha szeretne többet megtudni a napelem rendszerekről, keresse bizalommal Szász János termékmenedzsert a szasz.janos@nadland.hu e-mail címen, vagy a 06-70/430-4284-es telefonszámon.

Nem található termék a megadott feltételekkel.