Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Olla terrakotta földbe ásható csepegtető gyökér öntöző

CSZ: CSKN5

8 690 Ft
(8 690 Ft /db)

Az olla egy olyan terrakotta öntözőedény, amely kiváló megoldást nyújt a növények locsolására, miközben te nyaralsz vagy utazgatsz.

Ezzel a szivárgásos öntözési módszerrel 50-70 százalékkal csökkenthető a szükséges víz mennyisége, ha pedig esik az eső, a talaj és a növény máshonnan is kap utánpótlást, tehát az edény vízszintje lassabban csökken.

Űrtartalma: 6 liter

Raktáron!
Ellenőrizd a készletet
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
Szállítási díj:
2 400 Ft -tól
Csomagpontra:
1 890 Ft
Szállítási idő:
1-3 munkanap

Termék leírás

Sokan tavasszal lelkesen ültetik tele kertjeiket paradicsommal, hagymával és virágokkal, de nyári távollétük alatt aggódnak a növények sorsa miatt. Az olla, egy mázatlan kerámiaedény, pontosabban terrakotta, amelyet a növények mellé földbe ásva, vízzel töltve helyezünk el, ami lassan adagolja a nedvességet a környező földbe, így biztosítva a növények folyamatos vízellátását.

A 6 literes olla működése egyszerű, de zseniális: a porózus kerámiafalon keresztül a víz apránként szivárog a talajba, ahol a növények gyökerei fel tudják szívni. Ez a módszer nemcsak hatékony, de víztakarékos is, mivel csökkenti a párolgást és pontosan oda juttatja a vizet, ahol a növényeknek szükségük van rá. A 2-3 napig tartó vízellátás mellett az olla kiváló választás szárazabb klímájú területeken is, és bármilyen kertben hasznos lehet, különösen ahol a víz értékes erőforrás.

Az edény vízszintjét időnként ellenőrizni és szükség esetén utántölteni kell, ezzel is minimalizálva a sók kiválását és meghosszabbítva az edény élettartamát.

Telepítésénél fontos, hogy a talajszint felett kb. 5 cm magasságban helyezkedjen el, hogy a szárazabb időszakokban is képes legyen hatékonyan ellátni a növényeket vízzel. Télen ajánlott kiásni, hogy megóvjuk a fagyástól.

Az olla nemcsak praktikus és fenntartható öntözési megoldás, hanem lehetővé teszi, hogy nyugodtan eltölthess egy hosszabb időt távol a kertedtől, tudva, hogy növényeid gondoskodásban részesülnek. Tökéletesen illeszkedik a környezettudatos kertészkedési gyakorlatokhoz, és hosszú távon segít megőrizni a kerted életét és szépségét.


Ezzel a szivárgásos öntözési módszerrel 50-70 százalékkal csökkenthető a szükséges víz mennyisége, ha pedig esik az eső, a talaj és a növény máshonnan is kap utánpótlást, tehát az edény vízszintje lassabban csökken. Az ollát dugóval ajánlott lezárni, hogy lassítsuk a vízvesztést és megakadályozzuk, hogy szúnyogok a vízbe petézzenek, vagy föld kerüljön az edénybe.
Tanács: ajánlott legalább 5 centiméter vastagon mulccsal borítani a kiszáradásra hajlamos növények tövét, de akár az olla nyaka körül is a talajt.

Jellemzők

Súly (kg) 2
Rendelhető Igen
Súly 2 kg
Szin natúr
Anyaga kerámia
Kiszerelési egység db