Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Milesi Információs Oldal

Színminták:

XGT 6113 - natúr fenyő

XGT 609 - tölgy 
XGT 6179 - érett tölgy
XGT 610 - erdei fenyő
XGT 611 - douglas fenyő
XGT 612 - teak
XGT 6123 - vöröscseresznye
XGT 616 - szőke dió
XGT 617 - antik dió
XGT 618 - mahagóni
XGT 608 - közép dió
XGT 6187 - vörös mahagóni
XGT 619 - wenge
XGT 614 - sötétzöld
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a színminták lucfenyőn lettek tesztelve.
A Nádlandban impregnált borovi fenyővel dolgozunk, így a festett faanyag (eltérően a fenti mintától), sötétebb színű lehet.

 

Hasznos információk a Milesi vizes vékonylazúrral kezelt termékek ápolásáról és felújításáról

 • A vékonylazúrokkal kezelt kültéri fafelületek megfelelő időközönként felújítást igényelnek.

 • A viszonylag egyszerű felújítással hosszú távon lehet a szerkezetek eredeti szépségét és tartósságát megőrizni.

 • Az időjárási viszonyok, mint pl. a napsütés, csapadék, hőmérséklet, ill. mindezek változása fokozottan veszi igénybe a faanyag védelmét szolgáló bevonatokat. A levegő relatív páratartalmának függvényében a faanyagok zsugorodnak és dagadnak.
 • A vékonylazúrok elsősorban impregnáló jellegű készítmények, ezért a felületkezelés után tovább száradó faanyagon további repedések alakulhatnak ki, amelyet a készítmény nem tud áthidalni. A mennyiben a kezelt szerkezetek csapadékhatásnak vannak kitéve, a szerkezet állapotát az első évben folyamatosan nyomon kell követni. Az esetlegesen kialakuló repedéseket mielőbb utókezelni kell.
 • A vékonylazúrral kezelt felületeket a karbantartást megelőzően enyhén vizes rongydarabbal alaposan le kell tisztítani. A tiszta és száraz felületre ecsettel vagy hengerrel egyenletesen kell az XGT 6… jelölésű anyagot felhordani.
 • A HYDROCROM vizes-bázisú lazúrrendszer felújítását 2 legfeljebb 3 éves időközönként el kell végezni. A feladathoz színazonos XGT 6… elnevezésű termék a legalkalmasabb.
 • Felújítás előtt a felületekről a zsíros, olajos szennyeződéseket le kell mosni, ill. törölni, majd 220-240–es csiszolópapírral, vagy 120-150-es csiszolószivaccsal, esetleg finom (FINE) fokozatú filces csiszolóanyaggal (scotch bright, vlies-zel) a felületeket alaposan meg kell csiszolni, és a keletkező csiszolatport tiszta rongydarabbal vagy ecsettel el kell távolítani. A megtisztított felületre legalább két rétegben hordjanak fel ~80 ml/m2 mennyiségben a megfelelő színű vékonylazúrból.
 • Amennyiben erősen leromlott minőségű, elhanyagolt szerkezeteket kell felújítani, érdemes a régi bevonatot teljesen eltávolítani. A felületeket durvább ~180-as papírral nyers fafelületig vissza kell csiszolni. Portalanítás után a repedezett faanyag megfelelő minőségű CLOU Fatapasszal glettelhető, majd száradása után síkba csiszolható.
 • A felújítandó felületekre két rétegben kell a XGT 6… vékonylazúrt felhordani. Az első réteg felvitele után – kivárva a megfelelő száradási időt – még egy réteget fel kell felhordani. Újabb bevonati réteg felhordása előtt ne felejtsenek el köztes csiszolást végezni 100-as csiszolószivaccsal, vagy 220-240-es csiszolópapírral, amennyiben a két réteg felhordása között több mint 24 óra telne el.
 • Mechanikai sérülés esetén a javítást haladéktalanul el kell végezni.
 • A vékonylazúr kizárólag XHC 6-tal hígítható.
 • Két felújítási ciklus között a felületek tisztításon kívül különleges ápolást nem igényelnek. A felületeket mindenképpen közel semleges kémhatású tisztítószerekkel szabad csak tisztítani. A felületek különösen érzékenyek az erősen alkoholos tisztítószerekre (pl. üvegtisztítók).

 

Tulajdonságok és jellemzők:

TERMÉK

XHC 6 és színezett (XGT 6+ . . .) változatai (II. generációs vékonylazúrok)

MŰSZAKI MEGHATÁROZÁS

Színtelen és színezett vizes-bázisú kültéri impregnáló

HÍGÍTÓ

XHC 6

FŐBB FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

Alkalmas kültéri, fenyőfából készült szerkezetek vékony lazúros kezelésére. Alkalmas kültéri szerkezetek, pl. ajtók, ablakok, fa falborítások, faházak, kerítések stb. színezésére.

JELLEMZŐI

Megelőző védelmet nyújt a gombakárosítókkal szemben. A faanyag rostjait mérsékelten húzza fel. Jól ecsetelhető. Viaszos felületet ad, amelynek köszönhetően nagyon jó vízlepergető hatású.

KÉMIAI ÉS FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

- fajsúly: 1,010 + 0,01 kg/liter
- szárazanyag tartalom: 20% + 2%
- száradási idő: 6-10 óra
- szavatossági idő: 18 hónap

FELHORDÁS MÓDJAI

KENÉS

HÍGÍTÁS

0 – 15%

 (Forrás: www.milesi.hu)