Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Denevérodú

CSZ: mme19

7 890 Ft
(7 890 Ft /db)

A hazánkban is védett "bőregerek" megsegítésére

Raktáron!
Ellenőrizd a készletet
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
Szállítási díj:
3 000 Ft -tól
Csomagpontra:
1 890 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Leírás

Az öreg, odvas fák hiányát, a modern, résmentes épületek térhódítását az odúköltő madarak mellett az egész Európában veszélyeztetett, így hazánkban is védett denevérek sínylik meg leginkább. Ezért dolgozták ki az ezekkel a repülő emlősökkel foglalkozó szakemberek a mesterséges denevérodúkat. Bár a denevérek nem tartoznak a legkedveltebb állatok közé, mégis érdemes megfigyelni és a védelmünkbe részesíteni őket, hisz rendkívül hasznos segítőnkké válhatnak, amennyiben biokert kialakításán gondolkodunk. Érdemes denevérodúkat felállítanunk.

A denevéreket leggyakrabban langyos nyári estéken pillanthatjuk meg, de éjszakai állatok lévén, egész éjjel dolgoznak, repülő rovarokra vadásznak. Egyetlen éjszaka alatt több ezer rovart, köztük a nem túl kívánatos szúnyogot is elfogyaszt még a legkisebb méretű denevér is. Ezért is hasznosak a denevérodúk.

Odúméret: 30 x 25 x 13 cm

Odúkihelyezés: A denevérodúk bejárati nyílása általában alul helyezkedik el, és a „bőregerek” bejutását kapaszkodó keresztlécek vagy a drótháló segíti. A mesterséges denevérodúk madárodúkhoz hasonlóan kihelyezhetők idősebb fákra vagy felakaszthatók faágakra, de felszerelhetők irodaépületek, panel- és társasházak falára, erkély- és ablakbeugróiba. Mivel a bőregerek előszeretettel telepednek meg magas épületeken, ezért az ideális kihelyezési magasság 1,5-6 m.
A termék megvásárlásával a Magyar Madártani Egyesület természetvédő munkáját segítik elő.

Kép forrás: MME

Jellemzők

Súly (kg) 2.5
Rendelhető Igen
Alapanyag fenyő
Méret 300x145x605
Milyen madárnak ajánljuk denevér
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db