Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Madáretető - Veréblakótelep

4 900 Ft
(4 900 Ft /db)

Ki gondolta volna, hogy a hazánkban a mindennapiság, szürkeség szinonimájaként is használt szürke veréb (házi veréb), de még inkább 2007-ben az év madarának választott mezei veréb is védelemre, gondoskodásra szoruló fajjá vált.

Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
1 900 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

A nagyüzemi gazdálkodás, az élőhelyeik folyamatos elvesztése miatt több európai országból gyakorlatilag kipusztultak ezek a csiripelő egyedek. Ennek szellemében a Magyar Madártani Egyesület 2008-ban átalakította az addig verébmentesre tervezett dúcetetőit, illetve elkészítették a verebek fészkelését elősegítő veréblakótelepet is. A veréblakótelep tulajdonképpen több, egymás mellé épített "B" típusú odú, melyben egyszerre több fészekalj is megtelepíthető. A verebek fészkelési, fióka etetési időszakban rendkívül sok kártevőt pusztítanak el, ezért mindenképpen kertünk hasznos madarai.

Odúméret: 45 x 18 x 32 cm

Odúkihelyezés: A veréblakótelep ugyan olyan széles körben alkalmazható, mint a többi mesterséges odútípus. Kertes környezetben, madárbarát óvodában és iskolában, lakótelepeken, munkahelyeken fák törzsére vagy az épületek falára, panel- és társasházakban erkélyre is telepíthető. Kihelyezési magassága megegyezik a "B" típusú odúéval, tehát 2-4 méteres magasságba érdemes kihelyezni őket. Odúkihelyezésre legalkalmasabb a késő őszi időpont, hiszen az odúkat nem csak költéskor, hanem télen éjszakai pihenésre is használják a madarak. A kihelyezésnél érdemes arra is figyelni, hogy az odú nyílása ne észak felé nézzen.

A termék megvásárlásával a Magyar Madártani Egyesület természetvédő munkáját segítik elő. 

Kép forrása: MME

Jellemzők

Alapanyag fenyő
Méret 46 x 30 x 25 cm
Milyen madárnak ajánljuk veréb
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek