Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Madáretető - Önetető- kicsi

14 900 Ft
(14 900 Ft /db)
A lábbal rendelkező önetetőt nagyobb kertekbe, parkokba, oktatási intézmények szabad területeire érdemes kihelyezni. Előnye, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű maggal feltölthető.
Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
 • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
2 000 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Leírás

A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, akár hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A téli madáretetés az első fagyok beköszöntétől (ez hazánkban általában novembert jelenet), ezek megszűnéséig tart. A legfontosabb tudnivaló a téli madáretetésről a folyamatosság. A madarak gyorsan megszokják és számítanak a terített asztalra. Évről-évre akár messziről is visszatérnek a stabil etetők közelébe telelni, ezért ha váratlanul abbahagyjuk az eleség pótlását, rengeteg madarat hozhatunk nehéz helyzetbe. Az etetőre járó kistestű, gyakran alig 4,5 - 10 gramm (!) körüli testtömegű madarak számára -10 Celsius alatti hőmérsékleten a túlélés gyakran arról szól, tartalékaik csak arra elegendők, hogy át tudják vészelni a fagyos éjszakát. Ha másnap nem tudnak eleget táplálkozni az alig 5-6 órányi nappali periódusban, például azért, mert nem töltöttük fel az etetőt, könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán. 

Mivel etessünk, és mivel ne?
A legfontosabb madáreleség a jól ismert, magas olaj tartalmú napraforgó. Az etetőre helyezett magok soha ne legyenek sósak, pörköltek, hanem a natúr, ipari napraforgómagot válasszuk. A napraforgóba keverhetünk kölest is, hisz a nem túl erős csőrrel rendelkező fajok, pl őszapó és vörösbegy, csak ezeket a kisebb magokat képesek elfogyasztani. Ezen túl használhatunk még diót, almát, sajtot, állati zsiradékot (faggyút, cinkegolyót). Az etetőre soha ne tegyünk kenyeret, kenyérmorzsát, mert ez több napig, hétig is maradhat elfogyasztatlanul és eközben erjedésnek indulva gyomor- és bélgyulladást, akár a madarak pusztulását okozhatja.

Mérete
30 x 40 x 51 cm

Etető kihelyezés
A lábbal rendelkező önetetőt  nagyobb kertekbe, parkokba, oktatási intézmények szabad területeire érdemes kihelyezni. Előnye, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű maggal feltölthető. A lábat a földbe kell beásni, így a kész etető kb 1,8 m magas lesz. Amennyiben macskákkal sűrűn lakott részen állítjuk fel az etetőt, a lábára rögzítsünk fémlemezt, vagy szúrós ágakat, hogy a madarak ne váljanak a házi kedvencek eledelévé. Méreténél fogva nagyobb madárcsoportok megjelenése is várható az etetőn. Az eleség mennyiségét folyamatosan kövessük figyelemmel, hisz távolról úgy tűnhet, hogy tele az etető, de elképzelhető, hogy már csak a maghéjak maradtak az értékes magok helyett.

Kép forrása: MME

Jellemzők

Alapanyag fenyő
Méret 55 x 52,6 x 46 cm
Milyen madárnak ajánljuk bármely madár számára
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek
 1. Csomagajánlat Közintézményeknek A-csomag Sale

  Normál ár: 22 070 Ft

  Special Price 19 570 Ft
  /csomag
 2. Csomagajánlat Közintézményeknek B-csomag Sale

  Normál ár: 27 070 Ft

  Special Price 24 470 Ft
  /csomag