Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Fecske műfészek – füstifecske

CSZ: mme 33

2 995 Ft
(2 995 Ft /db)

Az ezredfordulót követő első évtizedben felére csökkent molnár- és füstifecske-állomány megtartásában alapvető feladat a meglévő telepek, évről évre használt fészkelőhelyek megóvása, fenntartása és lehetőség szerinti bővítése. Ehhez kínálnak segítséget az olcsón megvásárolható műfecskefészkek.

 

Raktáron!
Ellenőrizd a készletet
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
Szállítási díj:
1 990 Ft -tól
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

Kihelyezés

A lényeg, hogy a műfészkeket ugyan oda és ugyan úgy kell kihelyeznünk, ahova a madarak építenék természetes fészkeiket - azaz esőtől védett helyre a plafontól 8-10 cm-el lejjebb rögzítve.

A műfészkek

A műfecskefészkek a madarak által sárból készített fészkek hasonló alakú és méretű, különböző anyagokból készült utánzatai, melyek a természetes fészkekhez hasonlóan tartós és biztonságos fészkelőhelyet kínálnak a fecskéknek.

Kiegészítés fecskepelenkával

Természetes vagy mesterséges fecskefészkekről legyen is szó, mindkét típusra jellemző az ürülékpotyogás. Ezért ahol ez problémát jelentene, a műfészkek alá is érdemes fecskepelenkát kihelyezni.

Be kell-e festeni?

A műfészkeket érdemes a természetes fészkekhez hasonlóra színezni. Ehhez földből és vízből készítsünk tejföl sűrűségű sarat, majd keskeny ecsettel alaposan parcsmagoljuk be ezzel a műfészkek külső felületét.

Mikor érdemes kihelyezni a műfészkeket?

A fecskék évente kétszer költenek: az első költés április-májusban, a második június-júliusban kezdődik. Ehhez igazodva a kora tavasztól a nyár közepéig kihelyezett fészkekben, telepekben még az évben lehet költés, de az sem probléma, ha valaki csak ősszel vagy télen tudja telepíteni az eszközöket, mert ezeket a következő költési szezontól már birtokba tudják venni a madarak.

Jellemzők

Súly (kg) 0.5
Rendelhető Igen
Alapanyag égetett kerámia
Méret 20 x 8,5 x 12 cm
Milyen madárnak ajánljuk füstifecske
Kiszerelési egység db