Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Madáretető - Etető-itató

2 500 Ft
(2 500 Ft /db)

2:1, ablakpárkányra, korlátra egyaránt kihelyezhető etető-itató

Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
1 800 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, akár hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A téli madáretetés az első fagyok beköszöntétől (ez hazánkban általában novembert jelenet), ezek megszűnéséig tart. A legfontosabb tudnivaló a téli madáretetésről a folyamatosság. A madarak gyorsan megszokják és számítanak a terített asztalra. Évről-évre akár messziről is visszatérnek a stabil etetők közelébe telelni, ezért ha váratlanul abbahagyjuk az eleség pótlását, rengeteg madarat hozhatunk nehéz helyzetbe. Az etetőre járó kistestű, gyakran alig 4,5 - 10 gramm (!) körüli testtömegű madarak számára -10 Celsius alatti hőmérsékleten a túlélés gyakran arról szól, tartalékaik csak arra elegendők, hogy át tudják vészelni a fagyos éjszakát. Ha másnap nem tudnak eleget táplálkozni az alig 5-6 órányi nappali periódusban, például azért, mert nem töltöttük fel az etetőt, könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán. 


Mivel etessünk, és mivel ne?
A legfontosabb madáreleség a jól ismert, magas olaj tartalmú napraforgó. Az etetőre helyezett magok soha ne legyenek sósak, pörköltek, hanem a natúr, ipari napraforgómagot válasszuk. A napraforgóba keverhetünk kölest is, hisz a nem túl erős csőrrel rendelkező fajok, pl őszapó és vörösbegy, csak ezeket a kisebb magokat képesek elfogyasztani. Ezen túl használhatunk még diót, almát, sajtot, állati zsiradékot (faggyút, cinkegolyót). Az etetőre soha ne tegyünk kenyeret, kenyérmorzsát, mert ez több napig, hétig is maradhat elfogyasztatlanul és eközben erjedésnek indulva gyomor- és bélgyulladást, akár a madarak pusztulását okozhatja.


Madáritatás
Nagyon fontos, hogy az etető mellé minden esetben helyezzünk ki itatót is, ami mind a téli madáretetéskor, mind nyáron fontos eleme a madárbarát kertnek. A madaraknak ugyanis nem csak a nyári forróságban, hanem a hideg, hómentes időszakokokban is szükségük van a folyamatos folyadék utánpótlásra. Nyáron az itatót fürdésre is használhatják.

Mérete:20 cm átmérőjű 


Etető kihelyezés
A kombinált, etető és itató funkcióval is ellátott eszközt függesztve, és ablakpárkányra, korlátra egyaránt kihelyezhetjük. Az etető-itató egyedi, kézzel készült mázas kerámia.

Kép forrása: MME

Jellemzők

Alapanyag égetett kerámia mázzal
Méret 18 x 13,7 x 18 cm
Milyen madárnak ajánljuk bármely madár számára
Szin égetett kerámia mázzal
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek