Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

"D" típusú odú /Macskabagoly/

8 200 Ft
(8 200 Ft /db)

Mesterséges odú macskabaglyok részére

Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
3 350 Ft -tól
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

Madaraink egy része odúköltő, azaz idősebb fák törzsében és ágaiban természetes módon képződő, vagy harkályok vájta odúkban költ.

A településeken és a mezőgazdasági területeken egyaránt jelentkező természetvédelmi probléma, hogy az idősebb, odúképződésre, odúkészítésre alkalmas vastagságú fák állománya alacsony, csökken vagy már teljesen el is tűnt. Ezért a településeken mesterséges odúk kihelyezésével segíthetjük a madarak megtelepedését. Attól függően, hogy milyen madárfajokkal szeretnénk benépesíteni a kertünket, a madarak igényeihez és testméretéhez alkalmazkodva különböző odúkat kell alkalmaznunk.

A madárházak közül a "D" típusú macskabagoly odú a normál "D" odú legnagyobb testvére, mely méreteinél fogva speciálisan a macskabagoly megtelepedését segítheti elő. A macskabagoly kedveli a faodvakat, üregeket, kéményeket, ezért az odú kihelyezésével sikeresen megtelepíthető. Erdei iskolák, kunyhók, tanyaépületek, kulcsosházak, menedékházak nem használt kéményeibe szívesen beköltözik. Ezeken a helyeken az odút a kéményre rögzítve baglyunkat jó eséllyel bírhatjuk rá arra, hogy inkább az odúban, mint a kéményben költsön.

Berepülő nyílás: Ø 200 mm átmérőjű

Belső alapterülete:  30 * 30 cm

Odúkihelyezés: A "D" típusú macskabagoly odút erdei élőhelyen, peremkerületeken, valamint parkokban több, mint 10 méter magasságban helyezzük ki. A kihelyezésnél érdemes arra is figyelni, hogy az odú nyílása ne észak felé nézzen. Mivel ez a típus az egyik legnagyobb a mesterséges odúk közül, súlya megközelíti a 10 kg-ot, ezért erős rögzítést igényel.

Kép forrás: MME

Jellemzők

Alapanyag fenyő
Méret 42 x 79,5 x 42 cm
Milyen madárnak ajánljuk macskabagoly
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek