Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Madáretető - Ablaketető

3 100 Ft
(3 100 Ft /db)

Ablakba, erkélyekre, teraszokra helyezhető madáretető.

Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
1 800 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő, akár hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A téli madáretetés az első fagyok beköszöntétől (ez hazánkban általában novembert jelenet), ezek megszűnéséig tart. A legfontosabb tudnivaló a téli madáretetésről a folyamatosság. A madarak gyorsan megszokják és számítanak a terített asztalra. Évről-évre akár messziről is visszatérnek a stabil etetők közelébe telelni, ezért ha váratlanul abbahagyjuk az eleség pótlását, rengeteg madarat hozhatunk nehéz helyzetbe. A madáretetőre járó kistestű, gyakran alig 4,5 - 10 gramm (!) körüli testtömegű madarak számára -10 Celsius alatti hőmérsékleten a túlélés gyakran arról szól, tartalékaik csak arra elegendők, hogy át tudják vészelni a fagyos éjszakát. Ha másnap nem tudnak eleget táplálkozni az alig 5-6 órányi nappali periódusban, például azért, mert nem töltöttük fel az etetőt, könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán.

 
Mivel etessünk, és mivel ne?
A legfontosabb madáreleség a jól ismert, magas olaj tartalmú napraforgó. A madáretetőre helyezett magok soha ne legyenek sósak, pörköltek, hanem a natúr, ipari napraforgómagot válasszuk. A napraforgóba keverhetünk kölest is, hisz a nem túl erős csőrrel rendelkező fajok, pl őszapó és vörösbegy, csak ezeket a kisebb magokat képesek elfogyasztani. Ezen túl használhatunk még diót, almát, sajtot, állati zsiradékot (faggyút, cinkegolyót). Az etetőre soha ne tegyünk kenyeret, kenyérmorzsát, mert ez több napig, hétig is maradhat elfogyasztatlanul és eközben erjedésnek indulva gyomor- és bélgyulladást, akár a madarak pusztulását is okozhatja.

Madáretető kihelyezés:
Az ablaketető, mint azt a neve is elárulja, ablakba, erkélyekre, teraszokra helyezhető, ahol nem áll rendelkezésre más hely az etető számára. Ha csupán  egy ablakpárkány áll rendelkezésünkre, de nem szeretnénk lemondani a téli madáretetésről, az ablaketető akkor is jó választás lehet. Óvodákban a csoportszoba ablakába helyezve egész télen megfigyelhető a madarak szorgoskodása, felkeltve ezáltal a legkisebbek természet iránti szeretetét.

Az ablaketetőbe egyszerre kb. 0,5 kg mag helyezhető el egyszerre.

Mérete: 35 x 18 cm

Kép forrása: MME

Jellemzők

Alapanyag fenyő
Méret 38 x 24 x 17 cm
Milyen madárnak ajánljuk bármely madár részére
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek