Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

"A" Típusú madárodú

3 800 Ft
(3 800 Ft /db)

Mesterséges odú a madarak védelmére

Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
1 800 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

Madaraink egy része odúköltő, azaz idősebb fák törzsében és ágaiban természetes módon képződő, vagy harkályok vájta odúkban költ. A településeken és a mezőgazdasági területeken egyaránt jelentkező természetvédelmi probléma, hogy az idősebb, odúképződésre, odúkészítésre alkalmas vastagságú fák állománya alacsony, csökken vagy már teljesen el is tűnt. Ezért a településeken mesterséges odúk kihelyezésével segíthetjük a madarak megtelepedését. Attól függően, hogy milyen madárfajokkal szeretnénk benépesíteni a kertünket, a madarak igényeihez és testméretéhez alkalmazkodva különböző odúkat kell alkalmaznunk.

Az "A" típusú madárodú a kis termetű cinege fajok jellemző odú típusa. Ebből kizárhatók a nagyobb termetű fajok (széncinege, csuszka, mezei, házi veréb stb.). A madáretetők mellett a madárodúk nagyon keresettek és hasznosak.

Az odúkat érdemes ősszel ellenőrizni és a már nem használt fészket eltávolítani, hisz az odúlakó madarak miden évben új fészket készítenek.

Berepülő nyílás: Ø 26-27 mm átmérőjű, az odú aljától legalább 18 cm-re van

Belső alapterülete legalább: 10 * 10 cm

Az odúban várhatóan megtelepedő fajok: kékcinege, barátcinege, fenyvescinege

Odúkihelyezés:   Az "A" típusú odút 2-3 méter magasan, függesztve érdemes kihelyezni, melyre a késő ősz a legalkalmasabb időpont, hiszen az odúkat nem csak költéskor, hanem télen éjszakai pihenésre is használják a madarak. A kihelyezésnél érdemes arra is figyelni, hogy az odú nyílása ne észak felé nézzen. Ezek az odúk függesztettek, drót és szükség esetén kampó segítségével faágra, ágcsonkra akasztva egyszerűen telepíthetők. Az odúnak nem kell feltétlenül a fatörzsnek támaszkodnia, azok megfelelően erős ágakra is függeszthetők, a lengő mozgás a madarakat nem zavarja. Az azonos típusú mesterséges odúkat hagyományosan egyesével, egymástól 15-20 m távolságra szoktuk kihelyezni.

Kép forrás: MME 

Jellemzők

Alapanyag fenyő
Méret 19 x 31,5 x 23,5 cm
Milyen madárnak ajánljuk kisebb méretű cinege fajok (kék-, barát-, fenyvescinege), kizárhatóak a nagyobbak (széncinege, csuszka, mezei, házi veréb, stb.)
Szin vörösmahagoni
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek