Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Könyv - Bálint György: Legendás növényeink

3 390 Ft
(3 390 Ft /db)
Bálint gazda mesél
Raktáron!
Hol érhető el a termék?
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítási díj:
1 600 Ft -tól
Csomagpontra:
1 290 Ft
Szállítási idő:
2 - 4 munkanap

Termék leírás

"Habent sua fata libelli (a könyveknek is megvan a maguk történelme) - tanítja a latin közmondás. Igen, a könyveknek, a növényeknek, az állatoknak, és az embereknek, sőt az élettelen tárgyaknak is van személyes sorsa, története, legendája. Ez a könyv negyven, jól ismert növény legendáját írja le; azt az életutat, amelyeket ezek a növények a viharos társadalmi körülmények, a technika fejlődése és a fogyasztási igények változása hatására éppen úgy átéltek, mint a velük azonos korban élő embertársaik. Érdemes végiggondolni ezeket a sorokat és legendákat - kiegészítve őket az Olvasó személyes élményeivel. Én ezt tettem, és ezzel a szándékkal ajánlom a kötetet az Ön figyelmébe is.

Szeretettel: Bálint György"

"Prológus:

Kertjeinkben, parkjainkban, sétáink közben, vagy a hegyekben és az erdőkben lépten-nyomon találkozhatunk e könyv növényeivel. Többségüket gyermekkorunkban ismertük meg, szüleinktől tanultuk meg a nevüket is. Nem azokról mesél tehát ez a könyvecske, amelyek a távoli, egzotikus tájakon tenyésznek, hanem mindennapos társainkról, barátainkról - ámbár a hatalmas erdőket alkotó eukaliptuszokról, a bambuszerdőkről, az óriás mamutfenyőkről, a sokhasznú aloékról, a kaktuszokról és az orchideákról is többet volna érdemes megtudnunk. Ez a könyv a hazai flóra egyes elemeiről szól, közülük is azokról, amelyek a mesékben, a regékben, a költészetben, az irodalomban és a tudományokban is helyet kaptak itt-ott, kiegészítve személyes élményeimmel és tapasztalataimmal. Legendás növények ezek, amelyek ötvözik a népi fantáziát az egzakt tudománnyal és a mindennapi valósággal. Mert a legenda már csak ilyen furcsa szerzet, kedves Olvasó!

Ezzel a szerény tudattal ajánlja a szerző szíves figyelmükbe legendás növénytársainkat és érdeklődésükbe a kezükbe tartott könyvet.

Kelt Budapesten, a 2012. esztendő tavaszán.

Bálint György"

Jellemzők

Szerző Bálint György
Kiadó HNA 2002 Kft.
Megjelenés éve 2012
Kötés kemény
Téma növények
Könyv mérete 20,2 x 15,1 cm
Típusa Könyv
Kiszerelési egység db