Üdvözöljük a Nádland webáruházban!

Termékek

Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Iskolakert - Prémium magaságyás óvodai

150 000 Ft
(150 000 Ft /db)

Prémium minőségű, biokezelt, tömörfa magaságyás. A magaságyás deszkázata hőkezelt borovi fenyőből készül, hogy időjárásálló legyen, és feltöltött állapotban is stabil maradjon. Az ágyást igény esetén kezeljük, hogy biztosan ellenálljon a földben levő mikroorganizmusoknak. A láda belső oldalát víz és légáteresztő geotextíliával fedjük. A kezeléséhez olyan anyagokat használunk, amelyek nem mérgezőek, így ehető, konyhakerti növények is termeszthetőek benne. A terméket lapra szerelve, előfúrva, a szükséges rozsdamentes csavarokkal és szerelési rajzzal együtt szállítjuk. A fotón a felületkezelt és feltöltött változat látható. Magassága 45 vagy 65 cm, így óvodásoknak és iskolásoknak is alkalmas!

Rendelhető

A termék jelenleg nincs a raktárunkban. A megrendelést követően fogjuk beszerezni. Kérjük, mindenképp vegye figyelmbe a terméknél feltüntetett szállítási időt.

* Kötelezően kitöltendő mezők

150 000 Ft
db
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Akár személyesen is átveheti
Szállítás:
Csak személyes átvétel
Szükséges előleg:
30%

Termék leírás

Fa magaságyás prémium

Magaságyásban termeszteni növényeket több szempontból is előnyös vállalkozás. Egy esztétikusan elkészített magaságyás kertünk, de akár erkélyünk, teraszunk dísze lehet. Viszonylag kis területen, vegyes kultúrában, sokféle, a háztartásban szükséges, egészséges zöldséget, gyümölcsöt termeszthetünk ezekben a magasított ládákban. Magaságyásban megkíméljük magunkat a fárasztó hajolgatástól, és olyan növények termesztésével is sikerrel járhatunk, amik egyébként kertünk talajtípusát nem kedvelik. Amennyiben kutyánk és kertünk is van egyben, és még gondozott veteményesre is vágyunk, akkor erre a problémára szintén a magaságyás lehet a megoldás.

Elhelyezkedése:

Az ágyásban termesztett növények nagyrésze fény és melegigényes, ezért fák és épületek árnyékába nem célszerű telepíteni a magaságyást. Az uralkodó szelek irányából érdemes valamilyen védelmet biztosítani ágyásunknak. A kényelmes munkavégzéshez legalább 50 cm-es közlekedő utat hagyjunk az ágyás körül, amit burkolhatunk könnyen kezelhető és telepíthető újra felhasznált gumiból készült ReFlex gumilappal, fenyőkéreggel, vagy akár murvával is. Amennyiben talicskával is meg akarjuk közelíteni ágyásunkat, úgy ennél szélesebb közlekedő úttal kell számolnunk. Előnyős, ha a magaságy közelében van vízcsap, vagy esővízgyűjtő, és a levágott növényi részek számára egy komposztáló.

Miből készül?

A magaságyás deszkázata hőkezelt borovi fenyőből készül, melynek hőkezelt  oszlopokat választottunk, hogy ne csak a külső, hanem a belső felület is időjárásálló legyen, és feltöltött állapotban is stabil maradjon. Az ágyást igény esetén kezeljük, hogy biztosan ellenálljon a földben levő mikroorganizmusoknak. A láda belső oldalát víz és légáteresztő geotextíliával fedjük. A terméket lapra szerelve, előfúrva, a szükséges rozsdamentes csavarokkal és szerelési rajzzal együtt szállítjuk. Egyedi, kisszériás gyártású, hazai termék.

Felületkezelés:

Az elkészült ládákat igény esetén kívül-belül kezeljük. Ehhez hagyományos skandináv felületkezelési módszert választottunk. Növényi alapú hajóolajjal beitatjuk az ágyásokat, ami különlegesen jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat a speciális természetes olajok főzetének köszönhetően. A felületet növényi alapú lakkal zárjuk. 

Telepítés, rétegrend:

A magaságyás telepítésének ideális időpontja a tavasz, vagy az ősz. Az őszi telepítés mellett szól, hogy így még ültetés előtt megülepszik a talaj, amit a tavaszi magvetés előtt a szükséges mennyiségben visszatölthetünk. A munkát a kijelölt területen a föld egy ásónyomnyi kiemelésével kezdjük. A vakondok és a mezei egerek beköltözésének megakadályozása érdekében fektessünk egy sűrű szövésű dróthálót a gödör aljába oly módon, hogy az az egész területet, az oldalsó falakat is kibélelje. Ez után következik a szerves anyagok beterítése. Alulról kezdve a következő anyagokat rétegezzük egymásra: fák és bokrok lemetszett, durvára aprított ágai, majd következhetnek a nyári, szerves hulladékok, nádtörmelék, vagy a nyers, éretlen komposzt. Harmadik rétegként fűnyesedéket, lehullott lobot használhatunk. Erre kerülhet érett komposzt, esetleg istállótrágya, majd legvégül a termőföld.

Mit ültessünk bele?

A magaságyásokat hagyományosan veteményezésre használhatjuk, azonban fűszer –és dísznövények számára is kitűnő választás lehet. Amennyiben a család friss és egészséges zöldségekkel való ellátása a cél, ezek közül kistermetű, gyorsan fejlődő, folyamatosan szedhető fajtákat válasszunk. Sok fűszernövény önmagában is védelmet biztosít bizonyos kártevőkkel szemben, ezért ha előre megtervezzük ágyásunk összetételét, akár teljesen biogazdálkodást is folytathatunk. Eper, málna, szeder, ribizli, vagy egres szintén jól érezheti magát ágyásunkban.

Méretek: 120 x 180 x 45 vagy 65 cm

Ajánlott irodalom: A magaságyás telepítéséről, az ajánlott növények listájáról, a magaságyás hazai legismertebb képviselője, Bálint gazda (Bálint György) könyvéből szerezhetünk részletes útmutatást. A laikusok számára is könnyen érthető, életszerű leírásokból könnyedén elsajátíthatjuk a magaságyas művelés csínját-bínját. Dr. Bálint György: Magaságy A mini édenkert

Jellemzők

Magasság 45 cm
Anyaga fenyő
Szin natúr
Hosszúság/szélesség/magasság 120 x 180 cm
Kiszerelési egység db
Hasonló termékek