Biztos vagyok benne, hogy senkinek nem kell hangsúlyozni a környezetvédelem fontosságát, de a rohanó hétköznapokban könnyen megfeledkezünk róla, hogy apró tettekekkel is óvhatjuk, segíthetjük környezetünket. 

Bekapcsoljuk a televíziót, rádiót, nézzük a Facebook híreket és mindenhol azt halljuk, vigyázzunk ökológiai lábnyomunkra. A méret a lényeg: minél kisebb, annál jobb. 

Ne higyje, hogy elszánt aktivistának kell lennie ahhoz, hogy környezetét óvja, ökológiai lábnyomát csökkentse. Apró háztartási trükökkel, életmódunk és szokásaink változtatásával nagyon sokat tehetünk környezetünkért!

Íme 5 tipp, mit tehet közvetlenül a környezetért:

 1. Környezetbarát termék és csomagolás
  Ha teheti, mindig válasszon környezetbarát tisztítószereket, újrahasznosított termékeket és  kerülje a felesleges csomagolóanyagok használatát.
 2. Szelektív gyűjtés
  Gyűjtse szelektíven a hulladékot és akár rövid esti sétával összekötve vigye szelekítv gyűjtőbe a műanyag, fém, papír hulladékot.
 3. Komposztálás
  Tavasszal megkezdődik a metszés és veteményezés. Egy jól tervezett komposztálóba nem csak a gyomokat, de a lemetszett ágakat is összegyűjtheti, hogy a komposzt majd gazdagítsa termőföldjét! 
 4. A méhek segítése
  Ha kertesházban él, vagy van telke, ne csak a zöld gyepre tegye a hangsúlyt! Ültessen gyümölcsfákat és olyan virágokat, melyeket a méhek előszeretettel látogatnak! Miért is fontosak a méhek? Pl ezért: "Csak Európában 4000 zöldségfajta léte függ a virágbeporzók munkájától, de a gyümölcsfáink nagy része is olyan, amelynek szüksége van a megporzást végző rovarokra." (Forrás: https://www.greenpeace.org/archive-hungary/hu/Mivel-foglalkozunk/Meregmentes-jovot/Ovjuk-meg-a-meheket/)
 5. Mutasson jó példát!
  HÍvja fel a gyermekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Mutasson jó példát, beszéljen a gyerekeknek a lehetőségekről, pl a fent felsorolt példákkal.

+1 TIPP
Csatlakozzon Ön is! Iskolekert és mYnest programunk is azért született meg, hogy a felnövő generációnak értéket, példát mutassunk! Kövessen minket Facebookon, csatlakozzon Ön is programjainkhoz.

2018. április 22. A Föld Napja.  Egy napig ha teheti ne üljön autóba, Ne használjon vegyszert. Egyen egészséges élelmiszereket. Sétáljon egy nagyot. Ültessen fát. Olvasson a méhekről, madarakról, s csatlakozzon azokhoz, akik szeretnének tenni a Földért!