Életünkben először kortárs művészeti programot ajánlunk olvasóink figyelmébe...


Lakner Antal nemzetközileg elismert művész egy nagyon érdekes kiállítással jelentkezik a Ludwig Múzemumban. Érdemes ellátogatni, mert ez azon ritka múzeumi kiállítások közé tartozik, amit még a gyerekek is élveznek.

"Lakner Antal a kilencvenes években indult művészgeneráció nemzetközileg legelismertebb alkotói közé tartozik. Sajátos, sorozatgyártottnak tűnő, a design és az ipari formatervezés jellegzetességeit magukon viselő tárgyai és gépei számtalan egyéni és csoportos hazai, illetve nemzetközi kiállításon szerepeltek, így többek között a legnagyobb kortárs művészeti seregszemléken: a Velencei Biennále magyar pavilonjában, az isztambuli és Sao Paolo-i biennálékon vagy a Frankfurt am Main-ban megrendezett 4. Manifestán. A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kiállítása Lakner Antal művészetének eddigi legátfogóbb, retrospektív jellegű bemutatása, ahol a hazai és a nemzetközi köz- és magángyűjteményekben található műveinek jelentős része együtt látható majd." - írja róla a Ludwig Múzeum honlapja.

Hogy pontosan mit fog látni aki eljön?

Nos, az összes részletet még nem ismerjük mi sem, de azt tudjuk, hogy a műtárgyak között lesz például meszelést, talicskázást, vagy éppen okostelefon-kezelést imitáló kondigép, mikrogravitációs kamra és sok más érdekesség.

És mi ezzel a meghívással a hátsó szándékunk?

Természetesen nem kapunk jutalékot, az eladott jegyekből...

Viszont az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Ludwig Múzeum is az egyre népszerűbb, általunk gyártott, ReFlex gumitéglákat választotta a termek burkolásához. Az közös munka során nekünk is felkeltették az érdeklődésünket ezek a különleges műtárgyak, úgyhogy a kollégáimmal biztosan meg fogjuk nézni,
Helyszín, időpont:
Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
2012. szeptember 21. - 2013. január 06.