A műfű kertbe való telepítése némileg hasonlít a gyepszőnyegezéshez, de van néhány fontos eltérés. Nézzük a fő lépéseket vázlatosan:

Műfű telepítés

Előkészítés:

Először is a talajt ki kell ásni körülbelül 10 cm-rel a tervezett végleges szint alá. A kiásott terület szegélyezéséhez téglát, beton járdaszegélyt, vagy műanyag ágyásszegélyt, kerti tószegélyt javasolt használni.

Alapozás:

Ezután a területet fel kell tölteni 10 cm vastag zúzott kő vagy murva réteggel, majd jó alaposan be kell döngölni (döngölőbéka és lapvibrátor használata javasolt), hogy szilárd és vízszintes alapot kapjunk. Ez a zúzott kő ágy jól elvezeti a vizet, ugyanakkor stabil alapot biztosít a műfű számára.

Műfű leterítése:

Műfű leterítéseEzután következhet a műfű tekercsek leterítése az előkészített alapra. Ügyelni kell arra, hogy az egymás mellett levő tekercsek száliránya megegyezzen egymással. A lerakott tekercseket az illesztéseknél fel kell hajtani ezután egy speciális műfű illesztő szalag és egy- vagy kétkomponensű műfű ragasztó segítségével ragaszthatók egymáshoz. Az illesztő szalagon egy fogazott glettvas segítségével kell elteríteni a ragasztót, így nem fog feljönni a tekercsek között. Ezután a szalagra rá kell hajtani a műfű széleit.

Rögzítés:

Húzza ki a műfű széleit feszesre, és rögzítse 200 mm-es szögekkel egymástól 15 cm távolságra beütve a műfű széleibe.

Feltöltés:

 A pázsitfüveknél a feltöltés a legtöbb esetben nem szükséges, hiszen alapvetően töltőanyag nélküli kialakításban gyártják őket. Igény esetén a műfű feltölthető gumi granulátummal, vagy mosott homokkal. A gumi granulátummal feltöltött műfüvön még kellemesebb a járás, a homokkal való feltöltés előnye pedig, hogy eltakarja a műfű alját, így nem látszik ki a szövés.

Telepítés szilárd alapra:

A műfű telepítése nem csak zúzottkő ágyra, hanem betonra, aszfaltra, vagy meglevő kerámia teraszburkolatra is lehetséges. Ez esetben a rögzítés szegek helyett ragasztással történhet.

Használat rögzítés nélkül:

Előfordulhat olyan, hogy valaki egy kis teraszra teszi a műfüvet, ahol időnként fel kell szedni a takarítás miatt, vagy csak átmenetileg szeretné használni valahol. Természetesen erre is van lehetőség, hiszen a műfű gyakorlatilag es speciálisan kialakított nagy szőnyeg. Ha nincs rögzítve, akkor javasoljuk a szélek, vagy sarkok lesúlyozását (például egy szép vázával) és akkor nem kap alá a szél. Ilyen esetben a műfű intenzív mozgásra (pl. sportolás) nem használható.

 

Gumilap Reflex 3x40x40 cm 18 mm műfű felső réteggel Sale

Normál ár: 2 390 Ft

Special Price 2 090 Ft

Fém rögzítő - Fixsol műfűhöz zöld Sale

Normál ár: 840 Ft

Special Price 690 Ft

Taishan Műfű - Lady Green 35 mm Sale

Normál ár: 5 990 Ft

Special Price 5 100 Ft

Taishan Műfű - Bloomy gray 30 mm Sale

Normál ár: 6 990 Ft

Special Price 5 490 Ft

Taishan Műfű - Luxury 40 mm Sale

Normál ár: 6 990 Ft

Special Price 5 990 Ft