Amikor az ember a gyermekének szeretne vásárolni bármit is, gyakran kerülhet a bőség zavarába, hiszen a kínálat hatalmas, és nyilván mindannyian a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek, meg ha lehet, akkor a pénztárcánknak is…

Nincs ez másként a hintaülőkék esetében sem. Ezzel az írással abban szeretnénk Neked segíteni, hogy az idei trendek alapján melyek a leginkább közkedvelt típusok.

 

10. Trix 3 részes átalakítható hinta

Népszerűsége nem véletlen, hiszen bár nem a legolcsóbb hinta, de mivel a gyermek növekedését követi, ezért elég egyszer megvenni és akár még  az 5-6 éves kor betöltése után is használható, ennek köszönhetően sikerült felkerülnie a 10-es toplistára. UV álló HDPE műanyagból készült ez a 3 részes, vidám hinta kedves állatfigurával. Hogy pontosan milyen állat van rajta, azt a fantáziádra bízzuk (mi a medve és a macska között vacillálunk…).

 

9. Growing 3 részes átalakítható hinta

A 9. helyen szintén egy átalakítható hinta végzett. A Growing a klasszikus 3 részes átalakítható hinta, ami biztonsági babahinta, háttámlás hinta és laphinta is egyben, így a gyermek növekedését követve minden életkorban biztonságosan és kényelmesen használható. A Growing a kategóriában található legmagasabb szintű anyaghasználattal készült, így télen-nyáron biztosított a móka hosszú éveken keresztül!

 

8. MC műanyag bébi hinta

A lakossági használatra készült babahinták között nincs párja, szinte minden pici gyermek ezen kezdi a hintázást, így nem is volt kérdés, hogy ez a hinta idén is bekerül a top 10-be.. Zárt kialakításának köszönhetően a gyermek biztonságosan ülhet a hintában, és anélkül élvezheti a játékot, hogy kiesne belőle. Sőt, ha még egy kis extra mókára vágyik, akkor a középen található dudával diktálhatja az ütemet az őt hintáztató szülőnek, nagytesónak. Elsősorban beltéri használatra készült, de ha vigyáztok rá, a szabadban is kibír több szezont.

 

7. Fészekhinta D1200 mm

Hogy egy népi mondást idézzek: „ha már lúd, legyen kövér” alapon sokan úgy vannak vele, hogy ha már fészekhintát vásárolnak, miért ne válasszák a létező legnagyobbat. Éppen ezért a 120 cm átmérőjű fészekhinta rendkívül népszerű választás a szülők és a gyermekek között egyaránt. A pókhinta kifejezés a pókháló szerű kötélzete miatt ragadt rá. Egyszerre 2-3 gyermek is használhatja, és mivel a teherbírása 100 kg, így akár felnőttként is kipróbálhatjuk.

 

6. Luxe 2 részes átalakítható hinta

Egy újabb átalakítható hinta a toplistán, ezúttal egy két részes. Ennek a nagyon praktikus  hintának a láb kicsúszását védő elemét lehet eltávolítani, ha már nagyobbacska lesz a gyermekünk; így nem zavarja őt az önálló ki és beszállásban, amikor már maga tanul hintázni. Praktikussága mellett kiváló ár-érték aránya miatt is kedvelik vásárlóink.

 

5. Hinta trapéz műanyag gyűrűkkel

A klasszikus gyűrűhinta és a trapéz rúd kombinációjából jött létre ez a szuper hinta, ami még kreatívabb mutatványokra ösztönzi csemetéinket. A képességek fejlődése természetesen ezzel az eszközzel is garantált. Ha pedig a gyermek fejjel lefelé szeretne lógni rajta, nem kell félteni! A sokszor hajmeresztő pörgések olyan idegrendszeri kapcsolatok fejlődését serkentik, amik máshogyan nem tudnak kialakulni, és elengedhetetlen szerepük van nem csak a mozgáskoordináció és egyensúlyérzék, hanem az olvasási és írási készségek elsajátítása terén is. Ez a hinta kifejezetten kültéri célra szánt, UV stabil anyagokból készül.

 

4. Hajlékony hintaülőke

A hajlékony hintaülőke, vagy más néven parittya hinta picit nagyobbacska gyermekeknek ajánlott, 4-5 éves kortól. Flexibilis formájából adódóan nagyon kényelmes, és az egyensúlyérzéket még jobban fejleszti, mint a sima, merev laphinta. A hajlékony hintaülőke azért is jó, mert rendkívül könnyű, így nem áll fenn a veszélye, hogy a lengedező hintaülőke fejbe vágja az arra kószáló apróságokat.

Mindezen tulajdonságainak köszönhetően az előkelő 4. helyet szerezte meg, épphogy csak lemaradva a dobogóról.

 

3. Fészekhinta 97cm, fekete Hapro

A fészekhinták évek óta töretlen népszerűségét jellemzi, hogy idén a 3 dobogós helyből kettőt is ők foglalnak el. A 97 cm-es Hapro fészekhinta a klasszikus hálós fészekhinták közé tartozik, így a csapadék egy pillanatra sem áll meg benne, ráadásul nem árnyékolja be maga alatt a talajt, így azok is kedvelik, akik esetleg gyepszőnyeggel próbálkoznak a hinta alatt. A Hapro fészekhintában óvatosan akár egészen kicsi babákat is lehet hintáztatni, ez esetben egy szivacsot, vagy több rétegben hajtogatott plédet érdemes alájuk tenni a hálós felület miatt.

 

2. Fészekhinta 98cm, kék-fekete Hapro

A dobogó második fokán a 98 cm-es kék-fekete Hapro fészekhinta végzett. A holland gyártó hintájának egyik fő előnye a hálós fészekhintákhoz képest, hogy a gyárból egy kis praktikus dobozban érkezik, hiszen szétszerelve kis helyen elfér. Így vásárláskor pofonegyszerű hazavinni, ráadásul ajándékként is kiválóan be lehet csomagolni. 

 

1. Műanyag laphinta

A hintaülőkék koronázatlan királya talán emberemlékezet óta a laphinta. Ennek kiváló, HDPE műanyagból készült változata rendületlenül hódít az elmúlt években is. Ezt az ergonomikus hintaülőkét kifejezetten kültéri használatra tervezték, így a hintalap, a kötél és a karika egyaránt időjárásálló anyagokból készült. U alakú kialakítása, 70 kg-os teherbírása és bordázott felülete kényelmessé és biztonságossá teszi a hintázást kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt.

A népszerű hinta ma már számos színben kapható, ezek közül is legnépszerűbb a piros, sárga, kék és a zöld.