Míg a fagyos idők előtt a fagyvédő, más néven fátyolfólia használatára hívjuk fel a figyelmet, melyek segítségével óvhatjuk növényeinket, hiszen nagyon jó hőszigetelők, fény-, és légáteresztők, így cserepes növényke esetén is használhatóak. Kifagyás ellen nem védenek, így a növényeket fagymentes helyre kell telepíteni!

A tavasz közeledtével kezdődik a felkészülés a palántázásra,a kert átalakítására, nyári tündöklésére.

Ha kezdő kertész vagy, ha nem, ha használtad, ha nem, biztosan számodra is ismerős fogalom az agroszövet és a geotextília. Fontos azonban tisztázni, hogy a kettő nem egy és ugyanaz, még ha egy profi kertészetben sétálva megtévesztően hasonlíthatnak is.

Geotextília: használata az alábbi három esetben javasolt: 1, ágyás takaráshoz, növények, faháncs alá; gyomosodás, kiszáradás megakadályazására; 2, szamóca, paradicsom, stb. pici palánták ültetéséhez, megakadályozva a kis szárak rohadását, 3, különleges földkeveréket igénylő növények életben maradását segíti

Agroszövet: a talajtakaró fóliákkal ellentétben nem bomlanak le egyhamar, így nem kell rendszeresen pótolni; kiváló vízmegtartó képessége miatt remekül alkalmazhatóak pl. mulcsozás esetén. Használata esetén kevesebbet kell öntöznöd, növényeid szebbek, egészségesebbek lesznek, a talaj termékenysége fokozódik, a gazosodás szinte teljes mértékben kizárható.

Ágyásaidhoz weboldalunkon találsz zsákos mulcsot, de díszkavicsaink, ágyásszegélyeink használatával még szebb esztétikai hatást is elérhetsz! ne feledd, ha megőriznéd kezed szépségét, tisztaságát, vagy épp a következő generáció ifjú tagját vonod be a kerti munkálatokba, számos remek kesztyűből válogathatsz oldalunkon!

Sikeres felkészülést és kert szépítést, veteményezést kívánunk!