Veszélyes burkolatok ártalmatlanítása

Két éve történt, hogy egy fagyos-havas-esős, egyszóval csúszós időben egy nagy rendezvényközpont parkjában az általunk gyártott gumilapokat láttam viszont. A rendezők a márványburkolatú lépcsőkre rakták le a ReFlex gumilapokat, mindenféle rögzítés nélkül, hogy csúszásmentesítsék ezt a vizes időben egyébként igen csúszós felületet. Ha próbált már ilyen márvány lépcsőn fel- vagy lemenni hóesésben, akkor biztosan tapasztalta, mennyire veszélyes tud lenni. A gumilapoknak köszönhetően azonban a tömeg örömmel és biztonságosan tudott közlekedni a cudar idő ellenére. A gumilapok alja remekül tapadt a vizes márványhoz, a teteje pedig az emberek cipőjéhez, így a probléma megoldódott.
Ebből a tapasztalatból fakadóan kezdtem azóta még magabiztosabban ajánlani a gumilapjainkat ilyen célra: járdák, lépcsők, teraszok, de akár kocsibeállók csúszásmentes burkolataként.
Ha otthonában, vagy munkahelyén vannak olyan kerámia, kő, vagy fém burkolatú lépcsők, járdák, rámpák, amik havas, jeges időben veszélyessé válnak, jó szívvel tudom ajánlani a ReFlex gumilapokat. Különösen ott lehet nagyon hasznos, ahol idősek, vagy kisgyermekek is járnak, főleg azért, mert az előbb felsorolt burkolatok nem csak csúszósak, hanem kemények is, és ilyen módon balesetveszélyesek.

Tippek a telepítéshez


A gumilapokat legjobb leragasztással rögzíteni ilyen helyekre, de amennyiben csak szezonálisan szeretnék használni, akkor a fenti példából kiindulva lehetséges ragasztás nélkül is. Ilyenkor jó, ha az ember tud egy keretet készíteni gumilapoknak, hogy ne csússzanak szét, vagy egymáshoz is lehet ragasztani őket, hogy nagyobb egybefüggő felületeket kapjunk.
40x40 gumilapJárda, lépcső, kocsibeálló, vagy terasz burkolására jó szívvel tudom ajánlani a ReFlex 2x40x40 cm-es, illetve ReFlex 3x40x40 cm-es tömör gumilapot (a tömör azt jelenti, hogy az alja is teljesen sima).
Ezek a gumilapok, mivel teljesen tömörek, ezért jobban ellenállnak a magassarkú cipőknek is, mint egy sima, stoplis játszótéri gumilap, ezen felül az aljzatra is teljes felületével felfekszenek, így nagyobb stabilitást biztosítanak.
Mint minden gumilap, így ezek is könnyen méretre vághatóak egy hagyományos „sniccer”, vagy egy dekopír fűrész használatával.

Nem található termék a megadott feltételekkel.