ADAX Neo Wifi termosztát

Számos gyártó próbálkozott különböző távoli vezérlési megoldásokkal, így az Adaxnak is voltak korábban rádiófrekvenciás és GSM (SMS) alapú rendszerei, de egyrészt eléggé drágák voltak, másrészt a funkcionalitásuk is meglehetősen korlátozott volt.

A piacon a leginkább haladó megoldásnak sokáig az tűnt, amikor rádiófrekvenciás termosztátok kommunikálnak egy külön erre a célra megvásárolt központi egységgel, ami pedig csatlakozik az internetre, például WiFi-n keresztül. Ennek hátránya, hogy a vezeték nélküli termosztátok mellett még egy külön egységet meg kell venni, közel egy fűtőtest áráért ahhoz, hogy a távoli vezérlés működjön. Ez nagyobb rendszereknél természetesen nem probléma, de 1-2 helyiség fűtése esetén aránytalanul nagy többletköltséget okoz.

Az Adax Neo WiFi korszerű termosztátja közvetlenül képes csatlakozni a helyi WiFi hálózaton keresztül az internethez, így okostelefon segítségével a világ bármely pontjáról ellenőrizhető és programozható egyetlen készülék vagy akár több tucat. Sőt egy alkalmazáson belül akár több lakás, vagy az ország - vagy világ - különböző pontjain levő épületek fűtőtestjeit egyaránt irányításunk alatt tarthatjuk (pl. otthon, iroda, nyaraló).

Okos termosztát – okos alkalmazás

ADAX Neo Wifi alkalmazásAz Adax Wifi-t vezérlő Adax Wifi Smart heater okostelefon alkalmazás egyszerűen kezelhető, és rendkívül felhasználóbarát. Fűtési rendszereink működését teljes mértékben személyre szabhatjuk a hét minden napjának, akár minden egyes percére lebontva. Az gyárilag definiált heti programokat tetszés szerint felülírhatjuk, vagy akár újabb, saját magunk által kreált heti programokat vehetünk fel, tetszés szerinti hőmérsékletbeállításokkal.

Így például ha valaki egyik héten délelőttös, a másik héten délutános műszakban dolgozik, akkor egy egyszerű mozdulattal aktiválhatja az adott hétre az előre beállított programot. De létrehozhatunk külön programot a szabadságok idejére is, amikor otthon tartózkodunk - pl. téli szünet, őszi szünet-, vagy fagyvédelmi üzemmódra állíthatjuk a rendszert, ha elutazunk otthonról.

Az aktuálisan beállított heti program természetesen az élethelyzetünknek megfelelően bármikor felülírható. Így például, ha egyik nap a főnökünk váratlanul korábban hazaenged a tervezettnél, akkor már az irodából megadhatjuk az otthoni fűtőpaneleknek, hogy kezdjenek el korábban befűteni, vagy ha egy esti vacsora elhúzódik a barátokkal, akkor szólhatunk a Neo WiFi-nek, hogy csak később érünk haza, így nem kezd el feleslegesen fűteni, amivel energiát takarítunk meg.

Vizes helyiségek – Nem probléma!

További hatalmas plusz (+++) az Adax Neo WiFi fűtőpanelek mellett, hogy bármilyen helyiségben használhatóak. Mivel az elektromos szerelvények dupla szigetelést kaptak, így a készülék IP24C érintésvédelmi besorolást kapott (kifröccsenő víz ellen védett), tehát bátran felszerelhető fürdőszobában, vagy mosókonyhában is, persze vízmelegítőnek azért ne használjuk.

 

ADAX Neo Wifi fűtőpanel